iOS 11 se lansează astăzi: pe ce iDevice-uri poți să-l instalezi

iOS 11 se lansează astăzi: pe ce iDevice-uri poți să-l instalezi

iOS 11 vine la pachet cu schimbări semnificative de funcționalitate și interfață, dar nu va fi disponibil pentru toți posesorii de iPhone și iPad.

La fel ca în fiecare an, oficialii Apple au dezvăluit cea mai recentă versiune de iOS în cadrul conferinței WWDC desfășurată în vară. Tot atunci a fost anunțat macOS High Sierra. În timp ce noul sistem de operare pentru Mac-uri va fi disponibil în variantă finală în aproximativ o săptămână, iOS 11 se va lansa astăzi pentru cea mai mare parte a utilizatorilor de iOS 10.

iOS 11 a făcut valuri printre membrii audienței de la World Wide Developers Conference 2017 deoarece include o serie de funcții pe care fanii iDevice-urilor le așteaptă de câțiva ani. Utilizatorii de iPhone pot particulariza mai multe elemente de interfață și pot alege butoanele care ajung în Control Center. Posesorii de iPad-uri vor avea o experiență de multitasking mult mai apropiată de cea oferită de un Mac. Mecanismul de sărit de la o aplicație la alta va fi mai facil și va fi mult mai ușor să iei o poză sau un document dintr-un program pentru a-l edita mai departe sau pentru a-l expedia folosind altă aplicație.

Ca de obicei, nu toate funcțiile dezvăluite în cadrul prezentării iOS 11 sunt disponibile tuturor posesorilor de iDevice-uri ce suportă noul sistem de operare. Important este însă să ai în vedere dacă vei putea trece la acest sistem de operare. La fel de important este să știi că un gadget vechi s-ar putea să devină semnificativ mai lent după upgrade. Din acest motiv, ca posesor de iPad Air sau iPhone 5S, deși îți poți instala iOS 11, mai bine așteaptă câteva zile pentru a vedea online feedback-ul celor care și l-au instalat pe dispozitive identice.

În orice caz, iOS 11 va fi disponibil astăzi, în jurul orei 20 la nivel global. Și-l vor putea instala posesorii de iPad Air, Air 2, iPad Pro, iPad Mini 2, 3 și 4. Doar utilizatorii de iPod Touch generația a șasea pot trece la noul iOS, iar în ceea ce privește amatorii de iPhone-uri, oricine folosește un iPhone 5S sau mai nou își poate instala cel mai recent sistem de operare pentru mobile ieșit din Cupertino. Înainte de actualizare, rugămintea mea este să-ți faci un backup la datele de pe telefon sau tabletă, ca nu cumva să le pierzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: