iPhone X în cele mai bune poze: când ajunge în România

iPhone X în cele mai bune poze: când ajunge în România

iPhone X a fost prezentat oficial de Apple și știm tot ce va avea. Totodată, există și o dată a lansării în România.

iPhone X vine pentru Apple ca un model aniversar, la 10 ani după primul telefon, vine cu noutăți destul de mari, față de ritmul companiei din ultimii ani, renunță la senzorul de amprentă, dar oferă Face ID, ca să te autentifici cu scanarea feței. Totodată, procesorul din iPhone X este impresionant.

iPhone X vine cu un ecran de 5,8 inci la rezoluție Super Retina, e OLED (fabricat de Samsung) și se întinde pe aproape toată fața. Doar în partea de sus mai există un „rest” de spațiu pentru camera foto pentru sistemul Face ID și selfie-uri, senzorii de proximitate și luminozitate. iPhone X rezistă la apă și praf, suportă încărcare wireless (standard Qi) și folosește iOS 11.

Cipul A11 Bionic vine cu un procesor neural, astfel încât să poată analiza rapid (și cât de cât sigur) chipul unei persoane și să-i permită să-și folosească telefonul. Apple susține că Face ID de pe iPhone X are o rată de eșec extrem de scăzută, fiind testat cu fotografii și chiar mulaje de fețe.

iPhone X: camere foto și disponibilitate în România

Totodată, telefonul este pregătit pentru aplicații de realitate augmentată. Atât hardware, cât și software, Apple anunță că susține dezvoltarea acestei categorii noi de conținut. Pe partea de imagistică, iPhone X are două camere de 12 megapixeli: f/1.8 pentru cea wide și f/2.4 pentru cea tele. De asemenea, pe față există un senzor de 7MP cu tehnologia TrueDepth, care poate analiza 3D.

Prețul iPhone X începe de la 1.000 de dolari pentru 64GB spațiu de stocare și ajunge la 1.150 de dolari pentru 256GB spațiu de stocare. În România, telefonul va fi disponibil din 3 noiembrie. Precomenzile pot fi înregistrate din 27 octombrie. În România, prețul iPhone X va fi în jurul acestor valori: 5.000 de lei, respectiv 6.000 de lei. Poți spera la un cel mai mic preț de 4.500 de lei, dar la operatori cu siguranță nu va fi doar atât.

Până atunci, poți studia ce alternative ai din lumea Android. În special Galaxy S8 poate fi de interes, că are același tip de ecran ca iPhone X: OLED, de 5,8 inci cu un raport de aspect 18,5:9.

Vezi fotografiile oficiale publicate de Apple cu iPhone X.

 

 

Răzvan Băltărețu
Articol scris de
Răzvan Băltărețu
Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși.
Comentarii
Răzvan Băltărețu
23:34 / 12.09.2017