iOS 11 compatibilitate: Care sunt telefoanele și tabletele care nu vor rula noul SO

iOS 11 compatibilitate: Care sunt telefoanele și tabletele care nu vor rula noul SO

iOS 11 a fost anunțat cu surle și trâmbițe în cadrul WWDC 2017, dar din păcate nu va fi compatibil cu toate iPhone-urile și iPad-urile de pe piață.

iOS 11 vine la pachet cu o serie stufoasă de schimbări pe care le-am detaliat în acest material. Cel mai mult vor avea de câștigat din această actualizare utilizatorii de iPad. Aceștia vor avea în sfârșit parte de o experiență de utilizare mult mai apropiată de un computer, datorită unui management de fișiere mai facil.

Noul sistem de operare va finaliza tranziția către 64 de biți. Au trecut deja câțiva ani de când oficialii Apple se mândreau cu faptul că au fost primii care au introdus suportul pentru instrucțiuni pe 64 de biți în smartphone-urile din portofoliu. Începând cu iOS 11, doar iDevice-urile care sunt construite în jurul unui astfel de procesor vor mai putea rula cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Asta nu înseamnă sub nici o formă că trebuie să vă aruncați iPhone-ul dacă nu se află pe lista dispozitivelor suportate. În schimb, va trebui să vă obișnuiți cu ideea că iOS 10.3.2 va fi ultimul update de care veți beneficia.

Nu își vor putea instala iOS 11 pe iPhone posesorii de iPhone 5, iPhone 5C și iPad 4. Pe de altă parte, după cum se poate vedea și în captura de mai jos de pe site-ul Apple, lista dispozitivelor compatibile este destul de stufoasă. Până și iPod Touch a șasea generație suportă viitorul iOS. Posesorii de iPad vor fi nevoiți să aibă un iPad Air, iPad Pro sau noul iPad de a cincea generație anunțat în urmă cu câteva luni pentru a face trecerea la iOS 10. În cazul utilizatorilor de iPhone, toate modelele de iPhone începând cu iPhone 5S și iPhone SE sunt compatibile.

iOS 11 este momentan disponibil în beta pentru dezvoltatori. Versiunea finală a noului firmware se va lansa în toamna acestui an împreună cu iPhone 8.

ios 11 compatibilitate

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: