Instagram a căzut victimă hackerilor: o serie de vedete au fost afectate

Instagram a căzut victimă hackerilor: o serie de vedete au fost afectate

Foarte multe vedete au cont pe Instagram și dedică o cantitate semnificativă de timp rețelei sociale. Se pare însă că respectivele conturi au fost sparte.

O vulnerabilitate foarte gravă de programare în platforma Instagram a dus la furtul unor date importante aparținând unui număr necunoscut de conturi verificate. Ca referință, conturile verificate de Instagram au o bifă verde în dreptul numelui și sunt de obicei asociate vedetelor și instituțiilor publice.

Vulnerabilitatea găsită de hackeri în interfața programului se pare că era destul de veche, dar a fost remediată abia după mediatizarea evenimentelor din ultimele zile. Oficialii Instagram avertizează posesorii de conturi verificate să fie mult mai atenți în privința activității pe conturile lor atât online pe rețele sociale, cât și în afara lor. În teorie, parolele aferente conturilor nu au fost furate, dar o serie de alte date personale ce ar putea fi folosite pentru schimbarea parolei se pare că au căzut victimă hackerilor.

Din pâcate, până la această oră, cei de la Instagram nu au fost foarte transparenți în privința celor întâmplate și nu a fost făcut public nici măcar numărul utilizatorilor afectați.

Această veste îngrijorătoare pentru fanii platformei vine la câteva zile după ce contul Selenei Gomez a căzut victimă hackerilor. Nu se știe momentan dacă incidentele sunt conectate în vreun fel. Selena Gomez deține cel mai popular cont pe Instagram, are aproximativ 125 de milioane de followeri. După ce contul a început să fie controlat de hackeri, a urmat postarea câtorva fotografii cu Justin Bieber nud imortalizate în timpul vacanței vedetei din Bora Bora din 2015.

Fotografiile cu pricina au fost destul de vechi, dar din cauza tipului de conținut reprezentat, au dus la suspendarea pentru o perioadă a contului Selenei Gomez. Între timp, contul a revenit online și imaginile respective au fost eliminate, Rămâne să vedem dacă vor trece și alte vedete printr-o experiență la fel de macabră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: