Instagram elimină cea mai enervantă restricție de pe platformă

Instagram elimină cea mai enervantă restricție de pe platformă
17:00 30.08.2017

Instagram este a doua cea mai populară rețea socială după Facebook și se pare că încearcă să devină mai permisivă cu utilizatorii săi.

Inițial, Instagram a facilitat postarea online de fotografii pătrate într-un stil ce-ți aducea aminte de bătrânele dispozitivele Polaroid. După aceea, au urmat clipurile scurte și, la începutul acestui an, albumele cu imagini. Următorul pas în evoluția serviciului ține de eliminarea unora dintre cele mai importante restricții.

Inițial, albumele de fotografii de pe Instagram au putut fi folosite doar de către publicitari. După aproximativ doi ani, respectiva funcție a fost disponibilă tuturor utilizatorilor. Acum, albumele pe Instagram sunt și mai flexibile.

Printr-o actualizare care va fi disponibilă la nivel global în următoarele zile sau săptămâni, cei care vor posta imagini pe Instagram în albume nu vor mai fi limitați la fotografii pătrate. În schimb, vor fi permise imaginile nedecupate și needitate direct din camera telefonului. Asta înseamnă că vei putea posta fotografii potret sau panoramă. Procesul automat de decupare va fi șters cu buretele.

Pentru a menține însă un aspect uniform și pentru a face totuși albumele de pe Instagram să arate frumos, vei fi nevoit să te limitezi la un singur raport de aspect și o singură orientare pentru toate imaginile urcate pe platformă. În continuare vei putea urca un maxim de 10 poze într-un album pe Instagram, dar dacă prima a fost în realizată în mod portret, așa trebuie să fie și toate celelalte. Același principiu este valabil în cazul imaginilor de tip panoramă.

Cu alte cuvinte, oficialii Instagram încearcă totuși să nu transforme Instagram într-un alt Facebook, dar fac eforturi pentru a relaxa un pic atmosfera pe îndrăgita rețea socială. Ține doar de utilizatori dacă decid sau nu să îmbrățișeze aceste schimbări. Nu de alta, dar nici clipuri video nu vezi teribil de multe pe Instagram, chiar dacă sunt permise de foarte mult timp.

loading...