Instagram oprește abuzurile față de animale cu această funcție nouă

Instagram oprește abuzurile față de animale cu această funcție nouă

Instagram ia măsuri împotriva abuzurilor animalelor, mai ales ale celor pe cale de dispariție, și a găsit metoda cu care vrea să educe utilizatorii.

Instagram este plin de poze cu animale sălbatice drăguțe, inclusiv cu cele exotice sau pe cale de dispariție. Începând din 5 decembrie, căutările pentru o gamă largă de hashtag-uri dedicate animalelor sălbatice vor declanșa o notificare care să te informeze despre abuzul animalelor din spatele acelei fotografii.

Așadar, Instagram va transmite mesaje ori de câte ori cine caută sau dă click pe un hashtag ca „#slothselfie”. Oamenii pot accesa paginile Instagram primite în notificare pentru a afla mai multe detalii despre exploatarea faunei sălbatice. În plus, rețeaua socială se va implica mai mult și va interveni și în căutări ca ”#exoticanimalforsale” sau va înștiința oamenii care fac publicitate pentru astfel de site-uri de vânzări.

Decizia Instagram vine după cercetările efectuate de National Geographic și Protecția Mondială a Animalelor cu privire la creșterea turismului sălbatic și cum el afectează Amazonul. National Geographic a descoperit că animalele au fost capturate ilegal din pădurea tropicală, ținute în cuști și înnebunite de turiștii care nu se mai opreau din fotografiat.

Hashtag-urile care declanșează avertismentele Instagram sunt cu sutele, atât în limba engleză, cât și în limbile locale din țări ca Thailanda și Indonezi, unde practicile asupra vieții animalelor sălbatice au scăpat de mult de sub control. Rețeaua socială a dezvoltat această bază pe parcursul mai multor luni, colectând contribuții din Fondul Mondial de Sănătate, TRAFFIC, WWF, care lucrează la monitorizarea comerțului cu specii sălbatice, și Protecția Mondială a Animalelor.

Cassandra Koenen, șeful campaniilor de salvare a animalelor la World Animal Protection, care a lucrat la lista cu hashtag-uri Instagram speră că avertismentele să întrerupă oamenii să mai caute și să reflecteze mai mult asupra ceea ce înseamnă, de fapt, o astfel de poză.

Instagram nu dezvăluie întreaga listă cu hashtah-urile pe care le-a selectat și asta pentru ca utilizatorii să nu se ferească de ele.

Etichete: