Microsoft vrea să-ți transferi wireless pozele pe Windows 10

Microsoft vrea să-ți transferi wireless pozele pe Windows 10

Oficialii Microsoft lucrează în permanență la actualizări pentru Windows 10, dar una dintre ele s-ar putea să fie extrem de utilă pentru backup la mobile.

Smartphone-ul din buzunar este camera foto cea mai importantă pe care o folosim cu toții în cea mai mare parte a timpului. Din acest motiv, este mai important ca niciodată în 2017 să nu-ți pierzi fotografiile. În acest scop, poți adopta un serviciu de stocare în cloud precum iCloud sau Google Photos. Dacă ești însă mai conservator, s-ar putea ca singura variantă care te încântă să fie cea a realizării unei copii de siguranță pe PC-ul din dotare.

În mod tradițional, dacă voiai să-ți descarci pozele pe computer, erai nevoit să-ți ”legi” mobilul la sistemul tău cu Windows folosind un cablu. Imediat, era recunoscut ca aparat foto și puteai iniția transferul. În curând, va fi însă mult mai simplu decât atât.

O nouă aplicație intitulată sugestiv Microsoft Photos, va facilita transferul de fotografii și clipuri filmate cu telefonul fără fir. Va fi suficient doar să-ți instalezi aplicația cu pricina pe iOS sau Android și să fii în aceeași rețea wireless cu un PC ce rulează Windows 10. Imediat se va realiza un proces de împerechere între aparate dacă ți-ai dat acordul pe smartphone și va fi inițiat transferul de date.

microsoft photos companionapp.0.png

Practic, reușești să scapi de fire și să eviți soluțiile de cloud. În teorie, până la această oră, puteai să faci ceva similar cu Microsoft OneDrive. Fără vreo intervenție din partea ta, conținutul media îți era urcat de pe telefon în OneDrive, iar clientul de PC al serviciului online îți descărca același conținut într-un director de pe computer. Noua aplicație Photos va scoate din ecuație necesitatea OneDrive.

Noua versiune de Photos ar trebui să fie lansată în următoarea perioadă pentru persoanele înscrise în programul beta de Windows 10. În același timp, printr-o actualizare adusă aplicații de PC, în Photos vor fi introduse elemente premium achiziționabile in-app, precum efecte speciale, muzică și teme pentru colaje. În alte ordine de idei, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni până când ne vom bucura cu toții de aceste beneficii în Windows.

Citește și: