Instagram mai ”fură” un pic de la Snapchat și introduce filtre pentru selfie

Instagram mai ”fură” un pic de la Snapchat și introduce filtre pentru selfie

Toate filtrele amuzante pe care le-ați folosit pentru diversificarea selfie-urilor din Snapchat au ajuns într-un format similar pe Instagram.

A devenit aproape imposibil să mai găsești funcții originale din Snpachat care nu au fost copiate de inginerii Facebook și transpuse în toate aplicațiile din portofoliu. Cel mai recent astfel de exemplu ține de Instagram, una dintre cele mai populare aplicații deținute de gigantul lui Zuckerberg după WhatsApp.

În ultimul an, au fost introduse în Instagram stickere, Stories și fotografii care dispar. Mai rămăsese un detaliu care nu fusese împrumutat, dar situația s-a remediat prin intermediul unei actualizări lansate de curând. Noua variantă de Instagram include posibilitatea atașării de filtre pentru selfie-uri.

Dacă ați folosit vreodată Snapchat sau ați văzut online fotografii cu pălării colorate, ochelari supradimensionați, nasuri și urechi de animale, acelea au fost întâi prezente pe Snapchat. Între timp, ați putut abuza de ele pe Facebook, iar acum vă puteți manifesta creativitatea în realizarea unor selfie-uri ostentativ de colorate pe Instagram.

Pentru că similaritățile cu Snapchat sunt mai mult decât evidente, cei de la Techcrunch l-au întrebat pe directorul de produs de la Instagram care sunt diferențele. ,,Vei vedea [diferențele] când le vei folosi, există un nivel de precizie și detaliu cu fiecare dintre cele opt filtre pentru fețe care eu cred că este unic.” În cadrul conferinței TechCrunch Disrupt, Kevin Weil a explicat că există multe detalii care fac diferența între Face Filters de la Instagram și Selfie Lenses de la Snapchat.

În principiu, se pune accent pe faptul că noile urechi și nasuri de animale sunt mult mai realiste decât cele pe care le vedem pe Snapchat. Modul în care sunt animate se apropie mai mult de mișcarea naturală a unui animal. Tot prin intermediul celei mai noi actualizări, ar trebui să vedeți introduse câteve noutăți pe partea de captură video. De acum, veți putea captura și posta secvențe video de la capăt la cap – Rewind.

Citește și: