Huawei detronează Apple în topul producătorilor de mobile

Huawei detronează Apple în topul producătorilor de mobile

După ce topul comercianților de mobile a rămas neschimbat timp de aproape cinci ani, Huawei a reușit să depășească Apple și să ocupe poziția a doua.

Când vine vorba de telefoane inteligente, la nivel global, Samsung se află detașat pe prima poziție în clasament. Ocupă respectiva poziție de foarte mulți ani și continuă să dețină un procent relaxat din vânzări. Pentru o perioadă îndelungată, Apple s-a aflar într-o poziție similară, ocupând poziția a doua după sud-coreeni. Se pare însă că foarte mulți internauți așteaptă cu entuziasm lansarea iPhone 8 și nu au mai făcut de mult timp investiții în smartphone-urile americanilor.

Această realitate a fost scoasă la iveală de cei de la Counterpoint Research prin publicarea graficului de mai jos. La această oră, Samsung rămâne lider în piața de mobile vândute, dar Huawei a reușit să iasă înaintea celor de la Apple. Pentru prima oară, în raportul pe al doilea trimestru fiscal din 2017, s-a putut observa că Huawei a comercializat mai multe unități comparativ cu gigantul din Cupertino.

Diferența dintre Huawei și Apple nu este nici pe departe reprezentativă și s-ar putea remedia în viitorul apropiat. În același timp, are însă o valoare simbolică și reprezintă o confirmare că s-au dus zilele în care compania fondată de Steve Jobs ocupa un confortabil loc doi în piața de telefoane inteligente.

Dintr-un punct de vedere, această schimbare în clasament ne arată că în continuare se comercializează foarte multe smartphone-uri, dar utilizatorii nu mai au nici un fel de reticență față de gadgeturi chinezești. Huawei este cel mai mare producător de telefoane din China de foarte mult timp, iar aceasta este doar cea mai recentă dovadă că eforturile sale de expansiune în Vest sunt din ce în ce mai eficiente.

huawei-overtake-apple-1

Aproape că nici nu contează că în America de Nord și Asia de Sud numărul utilizatorilor de Huawei este limitat.

În altă ordine de idei, este important de reținut că acest raport evidențiază unități vândute. Când vine vorba profit, Apple continuă să iasă în fața Samsung sau Huawei datorită marjei de profit foarte generoase aferentă fiecărui iPhone livrat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: