HTC U11: Preț, specificații și disponibilitate pentru noul model high-end

HTC U11 a fost subiectul multor zvonuri, dar acum este lansat oficial. Avem deja un preț HTC U11 și ar trebui să ajungă la doritori în următoarele săptămâni.

HTC U11: Avantaj

În contextul în care majoritatea smartphone-urilor de top folosesc același procesor, a devenit din ce în ce mai dificil să ieși în față cu o creație originală. Cu toate acestea, după ce Galaxy S8 ne-a lăsat cu gura căscată în urmă cu aproape două luni, HTC U11 are același potențial.

HTC U11 este urmașul lui HTC 10 și actualul smartphone de top al taiwanezilor cu un preț pe măsură. Zvonurile s-au confirmat, iar cea mai impresionantă calitate a sa constă în rama laterală sensibilă la presiune ce poate fi folosită pentru apelarea anumitor funcții ale aparatului.

HTC U11: Specificații

Noul smartphone este construit în jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 835 octa-core tactat la 2,45GHz. Implicit, are 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Nu lipsește suportul pentru carduri microSD. Partea frontală este acoperită cu un ecran de 5,5 inci cu o rezoluție Quad HD și Gorilla Glass 5. Dispozitivul este certificat IP67 pentru rezistență la apă și praf.

Camera principală a HTC U11 este de 12 megapixeli cu tehnologie Ultrapixel 3 și o apertură de F/1.7. Nu lipsește posibilitatea capturilor video la rezoluție 4K. Pentru selfie-uri, pe partea din față a telefonului este integrată o cameră de 16 megapixeli cu un senzor BSI și suport pentru declanșare vocală a capturii.

Calitatea sunetului ar trebui să fie peste medie datorită tehnologiei BoomSound Hi-Fi Edition cu USonic și anulare a zgomotului de fond. Abilitatea de a lansa diverse aplicații prin presarea marginilor este intitulată Edge Sense și nu pare a fi doar un truc de marketing. Prin strângerea telefonul în mână, poți lansa rapid camera, poți răspunde scurt la mesajele primite sau poți apela un modul de traducere a textului.

HTC U11: Preț și disponibilitate

HTC U11 va fi disponibil în următoarele săptămâni în fiecare colț al mapamondului. Doritorii ar trebui să-l poată achiziționa din data de 9 iunie. Prețul său va similar cu cel al HTC 10 lansat în urmă cu aproximativ un an. Nesubvenționat, ar trebui să-l puteți cumpăra cu 2500 lei în țara noastră. Desigur, asta înseamnă că va fi mai degrabă apropiat de Huawei P10 decât de Samsung Galaxy S8, care ajunge la 3600 lei, și va fi inclusiv sub nivelul LG G6, care este peste 3000 lei, de asemenea. HTC a pierdut foarte mult în ultimii ani, dar acum pare să se țină de promisiunea făcută la finalul anului trecut.

Citește și: