Galaxy S8 nu are cea mai bună cameră foto pe mobile, confirmă cei de la DxOMark

Galaxy S8 nu are cea mai bună cameră foto pe mobile, confirmă cei de la DxOMark

DxOMark este o autoritatea importantă când vine vorba de testarea camerelor foto și tocmai a confirmat că Galaxy S8 nu face cele mai bune poze.

În fiecare an, avem parte de un nou Galaxy S, iar Samsung face tot posibilul ca noul său vârf de gamă să incorporeze cea mai performantă cameră foto. Au fost câțiva ani în care au reușit această performanță. Din păcate, se pare că nu este cazul atunci când vorbim de Galaxy S8. Deși performanța foto a gadgetului este una peste medie, concluzia celor de la DxOMark este cât se poate de simplă.

Galaxy S8 nu este la fel de capabil precum Google Pixel, telefonul lansat anul trecut de către gigantul din Mountain View. În timp ce primul smartphone Google a reușit să obțină scorul de 89 de puncte în urma unei proceduri foarte complexe de testare, Samsung cu al său S8 a fost nevoită să se mulțumească cu 88 de puncte. În mod evident, având în vedere diferența de un punct, vă puteți aștepta la niște discrepanțe de detaliu, aproape insesizabile pentru ochiul uman.

Un pic frustrant pentru fanii Samsung este faptul că 88 de puncte au mai obținut în trecut terminale precum HTC 10, Galaxy S7 Edge lansat în urmă cu mai bine de un an și Sony Xperia X Performance. Singurul detaliu cu care se pot mândri cei de la Samsung este că Galaxy S8 a ieșit în fața iPhone 7 – 86 de puncte. Având însă în vedere diferența de mai bine de 6 luni între momentele lansării, acest detaliu nu poate fi neapărat perceput ca o victorie răsunătoare.

Vizavi de abilitatea Google Pixel de a rămâne lider în acest top creat de DxOMark, este interesant de avut în vedere că telefoanele Nexus lansate în anii trecuți nu au fost niciodată asociate cu camere foarte bune. În schimb, când Google a preluat frăiele designului unui smartphone de la zero, rezultatele au fost impresionante.

Citește și: