Poliția din Dubai va folosi motociclete demne de Star Wars

Departamentul de poliție din Dubai va continua transformarea orașului într-unul futurist prin introducerea unor motociclete demne de universurile SF.

Dubai are deja taxiuri zburătoare, ofițeri roboți și software-uri de recunoaștere facială în aeroporturi. Acestora li se vor alătura acum motocicletele zburătoare, care par să fie desprinse dintr-un film Star Wars, potrivit Mashable.

Nouile amabarcațiune Hoversurf Scorpion au fost prezentate la conferința din cadrul Gitex Technology Week, conform Gulf News. Aceste motociclete zburătoare vor fi folosite în situații de urgență, când ofițerii vor putea să le piloteze deasupra traficului intens.

Motocicletele electrice Scorpion sunt create de ruși și pot susține greutăți de până la 272 kilograme. O încărcare va dura în jur de 25 de minute, iar viteza maximă va fi de 70 km/h. Vehiculele pot zbura și singure în jur de 6,4 km, în caz de urgență.

CEO-ul Hoversurf Alexander Atamanov a anunțat pe Facebook că poliția din Dubai a semnat un memorandum cu compania, ce va permite acesteia din urmă să înceapă producția în masă a ambarcațiunilor Scorpion.

Între timp, în România poți să te bucuri că polițiștii au un fel de trotinete electrice cum introducea Segway pe piață în urmă cu câțiva ani. Nu e cert dacă în vreun scenariu sunt utile, dar cu siguranță transmit mesajul modernizării.

Citește și: