Samsung dezvăluie un parbriz de motocicletă, desprins parcă din filmele science fiction

Samsung dezvăluie un parbriz de motocicletă, desprins parcă din filmele science fiction

Dacă mașinile inteligente se bucură de tehnologii avansate care impresionează lună de lună audiența pasionată de gadgeturi și ecologie, motocicletele au rămas, din păcate, mult în urmă din acest punct de vedere.

Ei bine, Samsung dorește să ajute industria vehiculelor pe două roți să recupereze decalajul tehnologic dintre mașinile inteligente și motociclete. Dezvăluind un parbriz inteligent scos parcă din filmele science fiction, gigantul corean plănuiește ca noul Samsung Smart Windshield să proiecteze informații esențiale pe parbrizul unei motociclete sau al unui scuter, folosind în același timp o tehnologie extrem de simplă. Cu ajutorul unui smartphone precum un Samsung Galaxy, o aplicație specială și un mic proiector, Samsung a găsit soluția optimă pentru a oferi motocicliștilor toate informațiile de care au nevoie atunci când se află pe drum.

Cu ajutorul aplicației, pasionații de motociclete pot vedea informații legate de navigație și pot răspunde automat la e-mailuri, telefoane și mesaje text atunci când sunt urcați pe motocicletă.

Deși este adevărat că nu e prima oară când companiile din industria auto dezvoltă sisteme de asistare a motociclistilor prin intermediul informațiilor proiectate holografic, acestea încercau să implementeze noua interfață în căștile celor pasionați de sportul pe două roți și nu pe parbrizul vehiculelor. Cel puțin din acest punct de vedere, Samsung a fost inovator.

Noul sistem al coreenilor este momentan abia un concept, dar simplitatea sa nu-l plasează foarte departe de realitate, așa că am putea să ne așteptăm să-l vedem instalat și pe motocicletele de la noi din țară cât de curând.

Dacă vă îngrijorați că noul sistem de proiecție holografic ar putea distrage și mai mult motocicliștii în trafic, s-ar puta să aveți dreptate, dar până la urmă trebuie să recunoaștem că aceștia sunt distrași deja de telefoanele zilelor noastre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: