29 oct. 2017 | 15:08

Motocicleta futuristă de la Honda e compatibilă cu iPhone

ACTUALITATE
Motocicleta futuristă de la Honda e compatibilă cu iPhone

Honda Gold Wing 2018 e prima motocicletă cu Apple CarPlay, ceea ce înseamnă că se va „înțelege“ de minune cu un iPhone.

Apple CarPlay este tehnologia lansată de gigantul din Cupertino pentru a integra o parte importantă din interfața pe care o vezi pe iPhone în bordul autoturismelor. Astfel, în loc să pui mâna pe telefon pentru a iniția un apel, pentru a porni navigația sau pentru a te bucura de muzica ta preferată, aveai toate aceste opțiuni la o atingere distanță în fața ochilor.

Până la această oră, nu mai puțin de 50 de producători din industria auto s-au angajat să producă mașini cu CarPlay. Multe dintre ele sunt deja pe șosele, iar producători precum BMW au dus întregul concept la un cu totul alt nivel. În mod tradițional, Apple CarPlay necesită conectarea telefonului la mașină cu fir. În schimb, cel mai nou seria 7 al bavarezilor îți oferă aceleași opțiuni pe wireless.

Deși am văzut până în prezent Apple CarPlay doar pe mașini cu patru roți, Honda a colaborat cu Apple pentru a transpune aceeași funcționalitate pe o motocicletă. Există totuși câteva diferențe semnificative. Pilotul noului motor Honda Gold Wing 2018 de croazieră va avea între ghidoane un ecran LCD de 7 inci. Respectiva interfață nu va fi însă sensibilă la atingere pentru a te distrage de la drum. În schimb, îți va afișa interfața standard CarPlay cu care vei putea interacționa folosind niște controale pe care le ai la vârful degetelor atunci când ești în trafic. Telefonul efectiv se conectează prin USB și poate fi depozitat fie spațiul de stocare din fața motocicletei, fie în spate, cât timp ești în trafic.

Honda Gold Wing 2018 este cea mai nouă iterație a unei familii de motoare ce au ajuns prima oară pe piață în anii `70. Folosește un motor cu răcire pe lichd, are o transmisie opțională automatică în șapte trepte și suspensii adaptive. Compartimentele de la noua motocicletă se deschid automat când te apropii de ea cu cheia în buzunar. Ar fi fost frumos să suporte și Android Auto, dar se pare că Google este de vină pentru această limitare, nu Honda.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele