18 dec. 2017 | 16:20

Cântăreții pe care drama i-a pus în topul Google din 2017

ENTERTAINMENT
Cântăreții pe care drama i-a pus în topul Google din 2017

Anul 2017 a fost plin de surprize în ceea ce privește popularitatea și notorietatea artiștilor, iar Google a făcut o listă cu cei mai căutați cântăreți.

Google Trends a scos la iveală lista cu cele mai populare search-uri din acest an, la nivel global. Este plin de surprize, de la artiști de care n-a auzit mai nimeni până în 2017 până la melodii care încă nu se știe cum au ajuns în Trends. Adică, serios, cine a auzit de Luis Fonsi până acum și, cu toate acestea, ”Despacito” a spart câteva recorduri și majoritatea oamenilor din toate colțurile lumii a ascultat-o măcar o dată.

Mai nou, ai și un top cu cei mai căutați cântăreți și cântărețe. Poate nu e o surpriză că, din păcate, decesele și atacurile teroriste au adus în atenția publicului și nume mai puțin vehiculate în ultimii ani.

10. Cardi B

Dacă nu știai, Cardi B este o rapperiță destul de populară, mai ales în Statele Unite. Odată cu lansarea ”Bodak Yellow”, Cardi B s-a clasat pe primul loc în Billboard Hot 100.

9. Katy Perry

Deși pe plan sentimental nu prea i-a mers cu Orlando Bloom, pe plan profesional nu poți spune același lucru. Albumul ”Witness” și turneul, încă în desfășurare, i-a adus un număr considerabil de click-uri.

8. Lil Pump

Tot rapper de meserie, Pump a ajuns în atenția oamenilor odată cu ”Gucci Gang”. Deși a fost lansată în august, a ajuns destul de repede pe locul 3 în Billboard Hot 100.

7. Kendrick Lamar

Albumul ”Damn” a fost desemnat de Billboard drept cel mai bun album al anului. Da, asta e ceva. Pe lângă asta, a avut încasări consistente, în ceea ce privește vânzările fizice și digitale, stream-urile și chiar și difuzări radio.

6. Travis Scott

Deși este un artist muncitor și care vrea să se afirme în această industrie imensă, Scott a câștigat mult și de pe urma relației pe care o are cu una dintre surorile Kardashian, Jenner, mai exact. Notorietate printre search-uri a câștigat și cu melodia ”Buttefly Effect”, care a ajuns rapid un hit.

5. Ed Sheeran

Ed Sheeran nu a lipsit din niciun top Google sau Youtube, deci 2017 chiar a fost anul lui. Deși a apărut mai din neant, după o pauză în muzică, piesele lui au dominat topurile. Cântărețul a ajuns de două ori în Billboard Hot 100: cu ”Shape of you” și ”Perfect”, în varianta cu Beyonce.

4. Mariah Carey

Chiar dacă mai spui, din când în când, că MAriah nu mai e ce a fost, artista nu se lasă. Chiar dacă nu a ajuns virală cu vreun super hit, cântăreața a ajuns în vizorul oamenilor cu reacția în direct la atacul din Las Vegas. Tot e ceva.

3. Lady Gaga

Deși nu a fost cel mai bun an pe plan personal pentru artistă, Lady Gaga a avut un an bun în ceea ce privește traseul carierei sale. Cu un turneu mondial, un recital la Super Bowl, un documentar despre viața ei și o melodie în Top Trends, cântăteața încheie anul cu bine.

2. Linkin Park

Linkin Park va rămâne marcat de 2017, din prisma lui Chester Bennington, solitul trupei care s-a spânzurat. Colegii lui, dar și alți artisști care l-au cunoscut personal sau doar l-au admirat de la distanță au susținut un mega concert emoționant dedicat lui.

1.Ariana Grande

Și Ariana va rămâne cu o amintire amară din 2017 și, cu siguranță, mulți alți oameni din lume, din cauza atentatului din Manchester, din mai, după concertul ei. Pe lângă aceste căutări cu numele ei, Billboard a desemnat-o cea mai bună artistă a anului, datorită albumului ”Dangerous Woman”.