Google are o explicație de ce nu are Pixel 2 mufă de căști

Google are o explicație de ce nu are Pixel 2 mufă de căști

Google Pixel 2 este cel mai nou telefon fără mufă de căști, iar oficialii gigantului din Mountain View au simțit nevoia să justifice respectiva decizie.

În urmă cu mai bine de un an, Apple a luat decizia radicală de a lansa iPhone 7 fără mufă de căști. În contextul în care foarte mulți dintre noi au făcut investiții importante în căști cu fir, acea decizie nu a o fost îmbrățișată cu entuziasm de către fanii gigantului din Cupertino. Mai mult decât atât, foarte mulți producători de mobile au făcut glume pe seama Apple, clasificându-i în mod indirect ca fiind inconștienți.

Nu a durat un an și a devenit evident că, la fel ca în trecut, cei de la Apple au simțit apariția unui trend în piață înainte ca acesta să existe. Nu de alta, dar în ultimele 12 luni au apărut tot mai multe telefoane fără mufă de căști, chiar și de la companii care i-au luat la mișto pe americani.

Cel mai recent telefon mobil de top fără mufă de căști este Google Pixel 2, smartphone-ul cu cea mai bună cameră foto video. În mod previzibil, decizia eliminării mufei de căști de către inginerii Google a fost îmbrățișată cu reticență de către fanii brandului. Din acest motiv, oficialii companiei americane au simțit nevoia să-și argumenteze gestul prin postări pe pagina de suport a Pixel 2.

Aparent, tranziția la USB-C pentru semnal audio este justificată prin prisma creșterii calității audio și ”îmbunătățirea experienței digitale”. În plus, reprezintă primul pas către un design al unui telefon ultra subțire fără margini laterale. În aceleași comentarii s-a insistat destul de mult pe faptul că USB-C este de fapt noua mufă de căști în industrie, iar prezența sa pe cele mai bune telefoane și laptopuri din piață confirmă acest lucru.

Dintr-un punct de vedere, nu cred că ar deranja pe nimeni lipsa mufei de căști, dacă adaptorul comercializat de Google de la USB-C la 3.5mm stereo nu ar costa 20 de dolari. Din fericire, Google și Apple au decența să-l includă gratuit în cutia fiecărui Pixel și iPhone comercializat. Ideal ar fi să nu-l pierzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: