Google Pixel 2 vine la pachet cu un buton invizibil

Google Pixel 2 este un telefon aproape perfect, dar vor mai trece câteva săptămâni până vom afla toate noutățile incluse în micuțul gadget.

Nimeni nu știe totul despre un telefon la momentul lansării. Poți realiza un review suprinzător de laborios și detaliat, fără să-ți dai seama de mici detalii sau chichițe. Din acest motiv, au trebuit să treacă mai multe zile de la lansarea Pixel 2 pentru ca cineva de la Android Police să realizeze că respectivul aparat ascunde un buton perfect funcțional ce nu este trecut în specificații.

Dacă vei pune mâna pe un Google Pixel 2 și vei rula anumite aplicații, în special programe create pentru dispozitive mai vechi, vei putea profita de un buton capacitiv ascuns în colțul din dreapta jos al aparatului. După cum se poate vedea în clipul de mai sus de doar șase secunde, acel buton este menit să activeze meniul contextul al aplicației din prim plan, fără prea multe tapuri suplimentare. Timp de foarte mulți ani, respectivul buton a fost omniprezent pe dispoztivele cu Android pentru că interfețele unor anumite aplicații nu îți ofereau acces vizual la toate opțiunile puse la dispoziția utilizatorului. Din acest motiv, de exemplu, dacă pe vremuri vroiai să-ți selectezi toate contactele din agendă și să le copiezi, intrai în lista ta de contacte și apăsai pe Menu pentru a vedea opțiunile referitoare la interacțiunea cu agenda.

Pentru a utiliza butonul suplimentar Menu pe Google Pixel 2 ai nevoie de o aplicație ce a fost creată pentru Android Honeycomb sau mai vechi. Dacă vrei să te lauzi cu acest secret în fața unui prieten fără să te chinui, este suficient să intri în Settings pe Android, în Google Maps sau Inbox. Nu a trecut mult până când confirmări legate de existența acelui buton invizibil au venit de la mai multe publicații ce au apucat să pună mâna pe Pixel 2. Ca idee, nu este exclus ca butonul cu pricina să fie dezactivat într-o versiune ulterioară de firmware.

Alexandru Puiu
07:51 19.10.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video