Noile reguli ale Google ca să nu fii furat de hackeri

Noile reguli ale Google ca să nu fii furat de hackeri
21:00 06.12.2017

Aplicațiile care rulează pe bază de internet sunt un câmp deschis pentru hackeri, lucru de care Google este conștient și încearcă să te țină cât mai în siguranță.

Într-o lume în care telefoanele, computerele aplicațiile și multe altele primează, este din ce în ce mai greu să-ți protejezi intimitatea. Aplicațiile mobile sunt recunoscute pentru colectarea datelor și informațiilor oe care nu ar trebui să le dea, motiv pentru care Google a anunțat câteva măsuri pe care le va pune în aplicare pentru a reduce aceste riscuri.

Aceste mișcări fac parte din politica de software nedorită de Google și scopul principal al acestora este de a oferi utilizatorilor avertizări asupra aplicațiilor care încearcă să colecteze oricare dintre datele lor.

Prima actualizare are în vedere aplicațiile care gestionează datele personale ale utilizatorilor, ca numărul de telefon și mail. Astfel, datele dispozitivului vor fi solicitate pentru a cere utilizatorului să-și furnizeze propria politică de confidențialitate în aplicație.

Google a anunțat, de asemenea, că dacă o aplicație colectează date personale care nu au legătură cu funcționalitatea ei, atunci, înainte de colectare și transmitere, aplicația trebuie să evidențieze în mod vizibil modul în care vor fi utilizate datele preluate. Google declară că va aplica aceste noi reguli aplicațiilor din Play Store, dar și pe piețele în care serviciul nu este disponibil. Efectele regulilor menționate ar trebui să înceapă să fie văzute în 60 de zile.

În cazul în care sunt descoperite aplicații care colectează date personale fără consimțământul tău, vei primi un avertisment prin Play Protect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: