Google Pixel 2 va ”împrumuta” o funcție importantă de la iPhone

Google Pixel 2 va ”împrumuta” o funcție importantă de la iPhone

Mai sunt doar câteva ore până la lansarea Google Pixel 2 și Pixel 2 XL, dar valul de zvonuri pe marginea terminalelor de top nu încetinește.

Într-o industrie în care a devenit din ce în ce mai dificil să vii la înaintare cu ceva complet nou, cei de la Google se pare că au luat o pagină din viziunea celor de la Apple pentru iPhone. După ce în urmă cu câteva săptămâni detaliam modul în care gigantul din Cupertino a introdus în iPhone X elemente de design și funcționalitate de pe terminale de top cu Android, se pare că gigantul din Mountain View a făcut la fel.

Subiectul de această dată pare să fie fotografiile live. Imaginile sub formă de clipuri scurte au fost introduse odată cu iPhone 6S sub numele Live Photos. La momentul respectiv, funcția a fost clasificată ca fiind revoluționară, chiar dacă rezultatele erau imposibil de partajat pe rețele sociale și cu posesorii altor smartphone-uri decât cele create de Apple.

Între timp, a devenit mult mai ușor să expediezi Live Photos prietenilor. Acesta s-ar putea să fie și motivul pentru care Google va introduce o opțiune aproape identică odată cu lansarea Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL. Informația a fost publicată de cei de la XDA Developers.

În cazul gadgeturilor Pixel 2, Live Photos se va transforma în Motion Photo, dar din descrierea ”oficială” face același lucru. Atunci când opțiunea este activă, fiecare fotografie pe care o vei realiza va include un scurt clip dinainte și după cadrul imortalizat. Practic, vorbim de aceeași descriere precum cea promovată de Apple pentru imaginile lor Live.

În retrospectivă, nu este nici prima și nici ultima dată când un producător de telefoane împrumută ceva de la concurență. Chiar și așa, merită să percepi aceste informații cu un anumit grad de reticență până la lansarea oficială a telefoanelor în această seară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: