Sărbătorile de iarnă, celebrate de Google printr-un doodle special

Sărbătorile de iarnă, celebrate de Google printr-un doodle special

Google a publicat pe prima pagină o serie de doodle-uri sub numele „Sărbătorile de iarnă“. Astfel, motorul de căutare celebrează această perioadă frumoasă. 

Sărbătorile de iarnă, conform Google, încep pe 18 decembrie. Google a dedicat un doodle cu o familie de pinguini care se pregătesc pentru Crăciun. Două pinguini, o pereche de frați alunecoși, sunt încântați să-și petreacă timpul cu rudele lor din țări ceva mai calde.

Acest Google doodle aduce în atenția celor care ajung pe prima pagină cei doi pinguini, un tucan și un papagal. Altfel spus, și pinguinii sunt niște păsări, chiar dacă nu pot zbura. Prima tranșă din seria sărbătorilor de iarnă, publicată pe 18 decembrie, îți arată cum se pregătesc pinguinii pentru călătorie. Firesc, fac asta într-un igloo.

Viitoarele serii din Google „Sărbătorile de iarnă“ vor veni pe 25 decembrie, ziua de Crăciun, 31 decembrie, Revelionul, și, în sfârșit, 1 ianuarie, prima zi din anul nou. Pinguinii, dacă îți pasă de povestea lor, vor călători în țări mai prietenoase unde să petreacă aceste momente.

UPDATE: 18:55 Când se apropie sezonul sărbătorile de iarnă, toată lumea caută diverse urări de sărbători pe care să le trimită prin mesaje celor dragi, iar internetul e o resursă ideală.

Pentru că sezonul sărbătorilor de iarnă a debutat, cu siguranță cauți câteva urări pe care să le trimiți celor dragi prin intermediul unui mesaj text. Au trecut ani buni de când acest fenomen a devenit popular și astfel de mesaje continuă să fie la mare căutare în rândurile celor ce vor să-și surprindă prietenii sau familia cu câteva rânduri pline de gânduri bune. AICI  aveți la dispoziție un site și o aplicație care vă vor scoate din impas, atunci când aveți nevoie de o urare ideală pentru sărbători.

Cum poți să vezi doodle-ul Google cu „Sărbătorile de iarnă“

Google susține pe blogul său că în următoarele două săptămâni vei vedea ce a pregătit această familie. Deocamdată, e suficient să te duci pe prima pagină a motorului de căutare, atât în română, cât și global, și să treci prin cele trei cadre.

În prima imagine din „Sărbătorile de iarnă“ îi vezi pe cei doi pinguini cum vorbesc la telefon cu un tucan. Telefonul e cu fir, ca să-ți transmită un sentiment de nostalgie. Chiar dacă Google produce și vinde smartphone-uri, aici e doar un telefon fix clasic.

Cea de-a doua imagine ți-i arată pe aceiași pinguini în timp ce împachetează pentru călătorie. Aici vezi calendarul cu data 18 decembrie, totodată prima zi din „Sărbătorile de iarnă“. Pasărea exotică este într-un tablou pe perete în acest cadru, iar unul dintre pinguini se uită la o vedere. Lângă, în același spirit al nostalgiei introdus de „Sărbătorile de iarnă“, are o hartă clasică.

Ultima imagine e un teasing pentru ce va veni: cei doi pinguini ținuți în brațe, într-un portret de familie, iar lângă sunt cadouri cu datele: 18, 25, 31 decembrie și 1 ianuarie. Astfel, ai ce aștepta de la această serie Google pentru „Sărbătorile de iarnă“.

Acest doodle și altele vor putea fi văzute la nivel global, din Europa, până în Africa, Australia și Asia de Sud.

Ce înseamnă sărbătorile de iarnă pentru români

Cum discuția despre iarnă e în România, indiferent de ce doodle face Google, ia noi sărbătorile de iarnă încep de pe 30 noiembrie, odată cu Sfântul Andrei. Țin până la Sfântul Ion, adică 7 ianuarie, și mai includ ziua de Sfântul Vasile pe 1 ianuarie. Este o îmbinare de tradiţii, obiceiuri şi datini – unele venite din perioada precreştină – cu sărbători religioase creştine.

Apoi, e Crăciunul drept cea mai importantă zi din perioada asta. Debutează cu ajunul, puternic legat de cadouri. Apoi, mulți români în ziua de Crăciun preferă timpul cu familia. De Revelion, e momentul petrecerilor și celebrării noului an.

Cu aceste detalii în minte, să așteptăm și următoarele doodle-uri ale Google.

Citește și:
Sursa: Google blog