Google anunță politici noi radicale ca să ai aplicații mai bune pe Android

Google anunță politici noi radicale ca să ai aplicații mai bune pe Android

Securitatea Android depinde, în mare parte, de securitatea aplicațiilor, iar Google știe asta. Astfel, gigantul a anunțat noi planuri pentru 2018.

Google a anunțat noi politici pe blogul dezvoltatorilor Android. Aceștia trebuie să se supună, dacă vor să continue să aibă acces la Play Store și, implicit, la publicarea de conținut pe acesta. Astfel, Google spune că, din august 2018, toate aplicațiile noi trimise vor trebui să vizeze Android Oreo, iar în noiembrie 2018 actualizările pentru aplicațiile deja existente vor trebui să facă același lucru.

În plus, la începutul lui 2018, vor fi adăugate metadate suplimentare în fișierul aplicației (fișierul.apk), pentru a verifica autenticitatea acestora. Totodată, din august 2019, toate aplicațiile vor trebui să furnizeze o versiune de 64 de biți. Google afirmă că aceste modificări sunt de natură să facă aplicațiile pe care utilizatorii le folosesc constant la fel de sigure ca Android.

În prezent, un dezvoltator poate încărca o aplicație orientată spre o versiune veche de Android și nu va avea nevoie de permisiuni pentru cameră sau locație, când rulează. Acestea au devenit oficiale cu Android Marshmallow.

Adăugarea de metadate pentru a se verifica autenticitatea e o mutare binevenită. Astfel, poate fi utilizată pentru a separa aplicațiile care au fost descărcate de pe Play Store și din alte surse, dar și pentru a fi protejate împotriva copierii. Un efect secundar al acestor modificări va afecta modul în care producătorii actualizează dispozitivele, dar și practica vânzării de dispozitive noi cu versiuni mai vechi de Android.

De fiecare dată, de anul viitor, aplicațiile vor trebui să vizeze, din luna august a fiecărui an, noua versiune de Android. Deocamdată, Oreo e cel mai puțin folosit sistem de operare, deși e cel mai nou. Strategia Google poate optimiza aplicațiile, dar pe producători tot nu-i va mobiliza în vreun fel pentru a actualizare.

Citește și: