Google Chrome îți va face viața mai ușoară pe internet

Google Chrome îți va face viața mai ușoară pe internet

Google Chrome este fără echivoc cel mai popular browser de internet folosit în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Cu toate acestea, este în continuare actualizat.

Sunt foarte multe motive să folosești Google Chrome. Browserul gigantului din Mountain View îți afișează corect majoritatea conținutului online, oferă un grad sporit de securitate și îți sincronizează un volum semnificativ de informații între dispozitivele pe care ești autentificat cu același cont de Google. Cel mai important atu constă însă în update-urile regulate de funcționalitate.

La fiecare câteva săptămâni, cei de la Google ies la interval cu o nouă serie de funcții noi. Disponibile inițial în beta, acestea trec printr-un proces laborios de finisare înainte să poată fi experimentate de publicul larg. Cele mai recent astfel de funcții noi au fost detaliate de curând pe blogul Google Chromium.

Dacă îți petreci foarte mult timp online și te-ai săturat să fii agresat de sunete la volum mare când te aștepți mai puțin, în noul Chrome vei avea opțiunea să activezi manual coloana sonoră a fiecărui clip sau reclamă. Implicit, redarea lor va fi în continuare inițiată automat, dar măcar nu te vei mai speria la prima oră a dimineții sau înainte de culcare cu notificări stridente. Fiecare utilizator al browserului va putea alege dacă sunetele de pe un site vor fi redate pe viitor în mod implicit sau va fi nevoie de o intervenție umană pentru a le auzi.

Un algoritm îmbunătățit de blocare a pop-up-urilor ar trebuie să facă o treabă semnificativ mai bună, când vine vorba de evitarea reclamelor de diverse site-uri. În plus, Chrome va ”învăța” să detecteze într-un mod eficient pop-up-urile mascate din diverse site-uri care se ascund în spatele unor butoane gen Download, Play sau X.

Cei care nu mai au răbdare și vor să le experimenteze acum, trebuie să-și instaleze ultimul beta de Chrome. Toți ceilalți sunt nevoiți să mai aștepte câteva săptămâni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: