25 mai 2017 | 15:00

Garmin Virb 360 filmează la 360 de grade la rezoluție 5K

ACTUALITATE
Garmin Virb 360 filmează la 360 de grade la rezoluție 5K

Garmin Virb 360 este cea mai nouă cameră destinată creatorilor de conținut VR în condiții extreme la rezoluție foarte mare.

Cu cât soluțiile pentru consumarea conținutului video în VR au devenit mai facile, cu atât am văzut mai multe soluții tehnice capabile de generarea unui astfel de conținut. În definitiv, în momentul în care ți-ai propus să filmezi clipuri la 360 de grade în deplasare, ar fi bine să te asiguri că fluxul video rezultat se vede spectaculos. Cu scopul facilitării procesului de captură, VIRB 360 are o putere de procesare impresionantă combinată cu specificații peste medie.

Noua cameră Garmin Virb 360 poate imortaliza clipuri video la o rezoluție nativă de 5,7K cu 30 de cadre pe secundă. Nici măcar stabilizarea conținutului VR nu va fi o problemă, datorită unui algoritm inteligent integrat la nivel hardware ce poartă numele 4K Spherical Stabilization. Nu mai puțin de patru microfoane sunt ascunse în diferite colțuri ale camerei cu scopul de a imortaliza toate detaliile de finețe ale unei experiențe audio remarcabile.

Un detaliu interesant și original constă în abilitatea camerei de a genera conținut video ce poate fi combinat în experiențe de realitate augmentativă prin atașarea peliculei a coordonatelor GPS.  Singura limitare importantă a noii camere constă în prețul destul de generos. Nu mai puțin de 800 de dolari vă costă abilitatea de a vă impresiona prietenii cu clipuri la 360 de grade din vacanța de vară. Comparativ, Nikon KeyMission 360 se încadrează în doar 500 de dolari.

În privința utilizării efective, camera ar trebui să fie foarte ușor de manevrat, cu doar câteva butoane. Elemente tehnice avansate și funcții de editare elaborate sunt disponibile în aplicațiile pentru mobil și desktop ale companiei. Cum era de așteptat, pot fi realizate sesiuni de streaming live pe YouTube sau Facebook Live direct din cameră, fără alte echipamente. Pe lângă Wi-Fi, camera mai este dotată cu Bluetooth, NFC și un slot de card pentru microSD-uri de până la 128GB. Autonomia este limitată din păcate la doar o oră de conținut VR.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele