Kodak lansează o cameră de acțiune 4K cu abilități VR

Kodak lansează o cameră de acțiune 4K cu abilități VR

După o serie de transformări suferite de Kodak, compania începe să facă investiții semnificative în domeniul camerelor de acțiune prin seria Pixpro.

La începutul acestui an, Kodak anunța o cameră intitulată Pixpro SP360 4K. Din denumire, ați fi fost tentați să credeți că este capabilă de captură la 360 de grade, dar în realitate, aveați nevoie de două camere ,conectate spate în spate, pentru astfel de abilități. Din fericire, fanii Kodak care își doreau neapărat camerele de acțiune ale companiei pentru realizare de conținut video compatibil cu realitate virtuală, o pot face cu noul model 4KVR360.

Creierul noii camere de acțiune de la Kodak este un senzor generos de 20 megapixeli conectat la două seturi de lentile cu unghiuri largi de vizibilitate montate de o parte și de alta de camerei. Astfel, în momentul în care ați declanșat captura, veți genera conținut VR gata să fie postat pe YouTube sau să fie experimentat cu GearVR, Oculus Rift, HTC Vive și nu numai.

Kodak 4KVR360, având în vedere că este o cameră modernă, era imposibil să nu includă elemente avansate de conectică. Asta înseamnă că prin NFC și Wi-Fi o puteți împerechea și controla folosind smartphone-ul din dotare, iar prin Bluetooth puteți conecta la ea o telecomandă opțională. În privința stocării, suportul pentru carduri microSD de până la 128GB ar trebui să fie suficient pentru majoritatea scenariilor pe care le aveți în minte.

În definitiv, intenția celor de la Kodak este una lăudabilă, deși s-ar putea să fi venit cam târziu la petrecere. Practic, pe același segment de piață se află în competiție cu creații Samsung și Nikon. Pentru unii pasionați de fotografie, brandul Kodak s-ar putea să mai aibă o semnificație importantă, dar este greu de apreciat dacă un brand va fi suficient pentru a genera un număr mare de clienți.

În privința disponibilității, JK Imaging, proprietara brandului Kodak a anunțat că modelul din imaginea de mai sus va ajunge în magazine în prima parte a lui 2017. Momentan nu se cunoaște prețul.

Sursa: Engadget