GoPro Fusion este o nouă cameră care filmează la 360 de grade și are rezoluție 5K

Cei care sperau să facă filmări spectaculoase la 360 de grade pentru VR și nu numai se pot orienta către nou cameră GoPro Fusion.

GoPro, compania din spatele unora dintre cele mai populare camere de acțiune create vreodată are probleme financiare importante. Parțial, acestea se datorează și faptului că produce niște camere atât de bune, încât rareori oameni mai simt nevoia unui upgrade. Pentru a remedia această situație neplăcută, micul gigant a anunțat întrarea într-o nouă nișă cu ajutorului modelului GoPro Fusion.

Ilustrată în imaginea de mai sus, noua cameră are un set de specificații impresionante și este rezultatul unei lungi perioade de cercetare și dezvoltare. Încă de la CES 2016, CEO-ul Nick Woodman menționa că se lucrează intens la o cameră la 360 de grade pentru consumatori. În urmă cu mai bine de un an, nu se cunoșteau particularități de design sau specificații hardware, dar acestea au fost acum publicate.

Gadgetul cu pricina este capabil să filmeze conținut video la 30 de cadre pe secundă cu o rezoluție nativă de 5,2 megapixeli. În contextul în care concurenții săi direcți, Samsung Gear 360 și Nikon KeyMission 360 sunt limitate la 4K, este posibil să atragă un număr de cumpărători un pic mai mare. Tot la capitolul particularități care fac diferența, oficialii GoPro se mândresc cu o funcție intitulată OverCapture. Aceasta se traduce prin posibilitatea utilizatorului de a extrage imagini și conținut video Full HD din orice unghi, dintr-o filmare realizată la 360 de grade. O mostră concludentă de conținut video generat cu ajutorul GoPro Fusion puteți vedea în clipul de mai sus.

Noua cameră ar trebui să ajungă în magazine până la finele acestui an, dar diverse agenții, companii și creatori de conținut cu renume ar trebui să aibă posibilitatea de a pune mâna pe ea pe parcursul verii. Prețul oficial este momentan necunoscut.

,Fusion este exact asta, abilitatea de a captura fiecare unghi simultan, ca și cum ai avea 6 camere GoPro integrate într-un singură.” În definitiv, CEO-ul Nick Woodman este foarte optimist în privința succesului camerei, iar GoPro are nevoie cu ardoare de o rază de lumină.

10:00 23.04.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video