Fondatorul Silk Road, cea mai mare piață online de droguri, a fost condamnat pe viață

Fondatorul Silk Road, cea mai mare piață online de droguri, a fost condamnat pe viață

A pierdut de mult procesul cu Statul American, dar fondatorului Silk Road i-a fost refuzat ultimul apel și trebuie să-și petreacă toată viața în închisoare.

Ar fi fost șanse de circumstanțe atentuante în cazul lui Ross Ulbricht, dar nici măcar condamnarea câtorva agenți guvernamentali care au participat la investigații nu l-au ajutat. Au trecut deja doi ani de când fondatorul celei mai mari piețe de stupefiante din internetul adânc a fost condamnat la închisoare pe viață și tocmai i-au fost spulberate ultimele urme de speranță ca ceva să se schimbe. O curte de apel din al Doilea Circuit de Judecată din Statele Unite a refuzat apelul avocaților săi.

Cât timp s-a aflat în fruntea Silk Road, Ulbricht a activat sub pseudonimul Dread Pirate Roberts. Din acea poziție a reușit să acumuleze o avere considerabilă, dar, în același timp, a fost implicat implicit și explicit într-o serie de ilegalități. Nu a fost vorba doar de faptul că administra un magazin de licitații online pe sistemul eBay dedicat multor tipuri de droguri, arme și nu numai.

Pe parcursul mai multor ani, Ross Ulbricht a fost subiectul unor investigații la scară largă împreună cu foarte mulți dintre colaboratorii sai la Silk Road. Cei mai mulți dinte ei au dat declarații împotriva lui Ulbricht cu scopul obținerii unor sentințe mai relaxate. Pe parcursul procesului a ieșit la iveală că mai mulți agenți guvernamentali au încercat să fure din averea în Bitcoin a lui Dread Pirate Roberts. Agentul Shaun Bridges a fost condamnat la 6 ani de închisoare după ce a încercat să fure 20.000 de Bitcoins în valoae de 350.000 de dolari la momentul furtului sau 46 de milioane de dolari în zilele noastre. Agentul Carl Mark Force a primit 6,5 ani de închisoare după ce a încercat să-i vândă lui Ulbricht detalii despre caz.

În final, Ross Ulbricht a fost condamnat pe viață după ce a fost declarat vinovat pentru șapte capete de acuzare, inclusiv distribuție de narcotice prin internet, spălare de bani și participarea la un grup infracțional. Mai rămâne să vedem filmul celor de la Fox scris de frații Coen pe marginea subiectului, aceeași echipă din spatele Fargo sau The Big Lebowsky.

Citește și: