Filmul „Dark Web” îți dezvăluie secretele Silk Road, rețeaua de trafic de droguri online

Filmul

Dark Web va fi o adaptare a investigației lansate de Wired, cu privire la Ross Ulbricht și Silk Road, filmul primind ajutorul fraților Coen pentru scenariu.

Frații Coen sunt deja celebri pentru titluri ca The Big Lebowski, Fargo sau No Country for Old Men; nefiind străini de astfel de titluri, alegerea lor ca scenariști va aduce, cu siguranță, un mare plus filmului. Încă nu se știe dacă filmul va fi și regizat de cei doi, relatează digitaltrends.com.

Deși e încă mult prea devreme pentru a discuta despre posibili actori implicați în film, despre o dată de lansare sau despre detalii ale firului narativ, e foarte probabil ca filmul să prezinte povestea lui Ross Ulbricht, creatorul rețelei de trafic de droguri online ”The Silk Road”.

Investigația Wired, disponibilă în două părți, prezintă cum Ulbricht a fost acuzat de trafic de droguri, de spălare de bani și chiar de angajarea unor asasini plătiți, printre altele. Deși plățile pentru asasini au fost făcute, nu există dovezi că vreuna din cele șase ținte a fost vânată de asasini.

Povestea celor de la Wired urmărește și unul dintre agenții federali ce a luat parte la investigație, și care, în cele din urmă a fost trimis la închisoare pentru că a furat 800.000 de dolari în formă de Bitcoin din site și a vândut informații din cadrul investigației.

Se pare că Dennis Lehane ar fi fost primul care s-ar fi ocupat de scenariul pentru filmul Dark Web, astfel că nu e sigur dacă frații Coen vor lucra la un scenariu de la 0 sau vor avea doar de adaptat ceea ce a fost deja scris.

Oricum ar fi, filmul intră pe lista filmelor de nișă din domeniile tehnologiei și ale hackerilor, alături de titluri precum Blackhat și Snowden, dar cu siguranță va avea aspirații mai mari în materie de box office.

Citește și: