Nu erai fan LinkedIn, dar noile reclame video te vor aliena și mai mult

Nu erai fan LinkedIn, dar noile reclame video te vor aliena și mai mult

LinkedIn este o rețea socială foarte populară la nivel global, dar nu va avea niciodată fani precum cei care sunt dependenți de Facebook, iar situația nu se va schimba.

Cei mai mulți dintre noi au conturi pe LinkedIn, mai ales dacă lucrează într-un domeniu corporatist. Din păcate, utilitatea serviciului online este infimă, dacă nu cumva îți cauți de lucru sau vrei să vezi istoricul de carieră al unui potențial coleg. Situația este atât de gravă, încât LinkedIn este mai cunoscută ca fiind o sursă semnificativă de spam, decât de informații utile.

În urmă cu aproximativ un an, LinkedIn a devenit o companie Microsoft în urma unei achiziții astronomice de 26,2 miliarde de dolari. Aceea s-ar putea să fie una dintre cele mai mari valori asociate unei tranzacții din industria tech. În orice caz, din iunie 2016, gigantul din Redmond a încercat să modernizeze un pic rețeaua socială și să o alinieze la funcționalitatea incorporată în Facebook, făsă să piardă părțile bune ale platformei.

Din păcate, LinkedIn trebuie să genereze și bani, iar utilizatorii care au conturi plătite se pare că nu mai sunt suficienți. Din acest motiv, în perioada imediat următoare, vom vedea reclame în format video în fluxul de informații de pe LinkedIn. Mai mult decât atât, acestea vor începe să se redea singure când îți trec prin fața ochilor, pentru a fi pachetul complet. Singura parte bună, dacă o putem numi așa, este că nu vor fi redate din start cu sunet, la fel ca pe Facebook sau Instagram.

În altă ordine de idei, cei de la LinkedIn s-au trezit destul de târziu să pună accent pe componenta video a rețelei sociale. În timp ce pe Facebook puteai să faci sesiuni live de streaming acum un an, pe platforma celor de la Microsoft abia își făceu debutul clipurile de la influenceri. În prima etapă de propagare a noului tip de reclame, acestea vor putea fi cumpărate doar de câteva agenții de publicitate mai importante, dar în scurt timp vor fi disponibile tuturor.