Facebook vrea să-ți aduci contactele de pe Instagram în Messenger

Facebook vrea să-ți aduci contactele de pe Instagram în Messenger

Era doar o chestiune de timp până când cei de la Facebook să încerce să creeze o conexiune mai strânsă între produsele din portofoliu, Messenger, Instagram și WhatsApp.

Deși foarte mulți internauți s-ar putea să nu știe acest detaliu, Instagram și WhatsApp sunt două companii importante deținute de Facebook. Pentru o foarte lungă perioadă, cele trei au fost independente, dar Mark Zuckerberg se pare că vrea să le interconecteze într-un mod cât se poate de discret. Partea bună este că, de această dată, întregul proces este absolut opțional.

În urmă cu ceva timp, Facebook și WhatsApp au fost implicate într-un scandal de proporții, în momentul în care cei de la Facebook au vrut să-ți folosească contactele din WhatApp pentru a-ți face propuneri de prieteni, fără intervenția ta. Acum, se pare că oficialii din Menlo Park au fost un pic mai precauți când vine vorba de importul contactelor din Instagram în Messenger.

facebook messenger instagram

La câteva luni după ce Facebook a început să încorporeze Stories din Instagram în News Feed, compania americană s-a hotărât să creeze o legătură și mai strânsă între cele două rețele sociale. Pe lângă faptul că poți lansa Instagram direct din Facebook, acum poți să-ți imporți și să-ți sincronizezi contactele din Instagram cu cele din Messenger.

Întregul proces de migrare a contactelor este opțional. Dacă te încântă însă ideea și vrei să intri mai ușor în contact cu cei care te urmăresc și pe care îi urmărești prin intermediul Instagram, sunt necesare doar câteva tap-uri. În Facebook Messenger, trebuie să accesezi secțiunea People și să apeși pe noul buton Connect to Instagram. După aceea, trebuie să te autentifici pe Instagram și să aștepți încheierea unui proces de scanare a contactelor.

La final, Messenger îți va oferi posibilitatea să începi un dialog cu acei oameni sau să te întorci la fereastrea de dialog obișnuită a aplicației. Va fi interesant de văzut câți internauți vor fi încântați de această împerechere.