De acum, vei putea lua țeapă la cumpărături și pe Facebook

De acum, vei putea lua țeapă la cumpărături și pe Facebook

Dacă ți-era dor să cumperi cartofi și pietre în cutii de iPhone, de acum o vei putea face și prin intermediul Facebook Marketplace, care se lansează oficial în România.

Piața de vânzări online s-a dezvoltat și diversificat destul de mult în ultimii ani, astfel că ai acum o mulțime de site-uri pe care să-ți vinzi vechiturile de pe acasă. Unele dintre site-uri au trecut deja testul timpului și sunt cunoscute de o bună parte dintre oamenii de rând, în timp ce altele au avut parte și de reclame la televizor, dar tot în cap s-au dus.

Pentru că Zuckerberg vrea să stai cât mai mult pe platforma lui în detrimentul oricărui alt site, Facebook Marketplace intră oficial și în România. Ai avantajul de a vedea cine vinde produsul și așa te poți convinge că nu ai de-a face cu un cont fals. Având în vedere că Facebook te cunoaște mai bine decât te cunoști tu pe tine însuți, acesta îți va oferi și produse recomandate dintre cele disponibile pe Marketplace.

Poți să sortezi produsele pe care vrei să le vezi în funcție de categorie, preț sau locul din care acestea urmează să pleacă. De asemenea, există și posibilitatea de a plăti în diverse moduri. La nivel global, pe primul loc în topul celor mai căutate produse se află automobilele, așa că ne putem aștepta să vedem anunțuri de tipul nu bate, nu troncăne, a ținut-o o bătrânică în garaj și are 60.000 km reali în 20 de ani. Urmează mobila și electronicele, lucruri la care e mai greu să dai kilometrajul înapoi.

Doar în luna mai, 18 milioane de articole au ajuns pe Marketplace și asta doar în SUA, iar volumul căutărilor s-a triplat din ianuarie și până acum, la nivel global. Așadar, primim și noi cu brațele deschise noua piață de pe Facebook și sperăm că avem parte de vânzători și cumpărători de bună credință.

Etichete: