Facebook va introduce poate cea mai amuzantă și ciudată funcție

Facebook dezvoltă o funcție care-ți va face fotografia de profil să zâmbească, ca răspuns la like-urile și comentariile prietenilor tăi.

Facebook are software de recunoaștere facială și de mapare a feței cu diverse expresii. Le poți experimenta atât în Instagram Stories, cât și în Facebook Stories. Tehnologia va fi acum dusă la următorul nivel și asta va transforma felul în care arăți și te comporți pe rețeaua socială.

Noul instrument necesită o singură imagine a unei fețe. Din acest motiv este capabil să creeze o versiune animată care să redea o expresie facială fericită, tristă, supărată etc. Aceasta nu este o simplă animație GIF. În teorie, orice expresie ar putea fi mapată pe fața ta.Expresia pe care modelul o face este cartografiată direct pe ochi, gură, obraji și alte părți ale feței fotografiei de profil, astfel încât să pară o mișcare animată.

Pentru a crea animații, instrumentul folosește un videoclip „de bază” al unei alte persoane complet diferite. Acea persoană nu trebuie să fie de același sex sau să aibă trăsături similare cu ale tale. Expresia lor facială este transpusă pe imaginea statică, răsturnată și gata. În câteva secunde fotografia ta de profil devine animată. Poți să compari funcționalitatea cu ce-a făcut Apple pe iPhone X cu Animoji, dar la un nivel mai mult software decât bazat pe cartografiere hardware.

Această nouă caracteristică Facebook este, de fapt, un răspuns la reacțiile pe care prietenii tăi le au la conținutul publicat pe pagina ta. Cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, au dezvoltat software-ul împreună cu Facebook. În timp ce efectul este puțin bizar, un studiu a constatat că jumătate dintre oamenii care au văzut fotografiile de profil animate au crezut că fața din imagine este reală. Proiectul va fi prezentat la Conferința de Grafică și Tehnică Interactivă din Bangkok, Thailanda.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: New Scientis