Cum a reușit să sperie Elon Musk milioane de americani

Cum a reușit să sperie Elon Musk milioane de americani

Elon Musk a lansat ultima rachetă a SpaceX de anul acesta, iar Falcon 9 a reușit să-i sperie pe mulți americani care nu știau despre ce e vorba.

Ultima misiune de anul acesta a fost și cea de-a 18-a reușită de SpaceX în 2018, fiind una de rutină. A fost a treia oară pe 2017 când Falcon 9 transporta sateliți de telecomunicații în spațiu. Totuși, lansarea de la baza Vandenberg, din sudul Californiei, a creat un show special pentru toți privitorii, doar că majoritatea au fost luați pe nepregătite.

Falcon 9 și-a luat zborul la aproximativ 17:30 ora locală, la vreo 40 de minute după apusul soarelui. Condițiile meteo de la lansare au fost perfecte pentru a ilumina gazele evacuate de rachetă, astfel că lansarea a fost extrem de vizibilă de la sol, comparativ cu alte dăți, când mai nimeni nu ar fi observat-o. 

O mulțime de locuitori din Los Angeles, între care și vedete, au postat pe rețelele sociale imagini cu norul lăsat în urmă de Falcn 9, încercând să afle dacă au de-a face cu un OZN, primul care ar fi apărut după un incident misterios din 1942.

Elon Musk a îndemnat la calm, postând pe Twitter norul și afirmând că e un OZN cu propulsie nucleară din Coreea de Nord.

Cu această lansare, SpaceX a terminat programul de anul acesta, dar și cel de anul viitor se anunță destul de aglomerat. Doar în ianuarie sunt programate trei lansări, iar tot în 2018 vom vedea și prima misiune pentru Falcon Heavy. Încă nu se știe data când această rachetă va fi lansată, dar Elon Musk ar trebui să-i avertizeze pe cei din Florida, dacă va decide să o lanseze tot seara.

Citește și: