01 dec. 2017 | 10:11

Elon Musk distruge în 7 cuvinte cea mai stupidă teorie a conspirației

ACTUALITATE
Elon Musk distruge în 7 cuvinte cea mai stupidă teorie a conspirației

Mai nou, susținătorii înfocați ai teoriei Pământului plat au ajuns în atenția lui Elon Musk.

Recent, unui susținător al teoriei i-a fost amânat zborul în care voia să demonstreze că are dreptate. Mike Hughes voia să se lanseze cu racheta construită de el acasă la 500 de metri deasupra solului, pentru a arăta că Pământul este plat. Cei de la Bureau of Land Management au spus însă că nu există vreo înregistrare în care aceștia îi acordă lui Hughes permisiunea de a lansa racheta într-un spațiu public. Așadar, omul a decis să amâne data lansării și să mute locația.

Directorul Tesla și SpaceX este foarte interesat de forma planetelor, din moment ce vrea să le colonizeze. În umbra atenției pe care a primit-o recent teoria Pământului plat, Elon Musk a filozofat puțin pe Twitter. Acesta s-a întrebat de ce nu există și o societate a celor care cred în teoria unui Marte plat?

Cel mai probabil, Musk nu s-a așteptat să primească un răspuns serios. Chiar și așa, l-a primit. Cei care administrează contul verificat de Twitter Flat Earth Society i-au răspuns: „Bună, Elon, mulțumim de întrebare. Spre deosebire de Pământ, Marte a fost observată ca fiind rotundă. Sperăm să ai o zi fantastică!”

Oricum, adepții teoriei nu se lasă învinși cu una, cu două. Rapperul B.o.B. a lansat, în septembrie, o campanie pe GoFundMe, pentru a strânge fonduri. Cu fondurile strânse, plănuia să lanseze unul sau mai mulți sateliți în spațiu care să arate că Pământul este plat. Oamenii de știință au glumit pe seama lui, la fel cum glumesc acum pe seama lui Mike Hughes.

Dacă acum 20 de ani credeam că 2017 va fi un an în care mașinile zburătoare și vacanțele pe lună vor fi la ordinea zilei, iată-ne. E 2017 și încă dezbatem dacă Pământul este sau nu rotund, în pofida secolelor de cercetare care ne spun că trăim pe o sferă.