Omul care voia să-ți arate că Pământul e plat a eșuat

Omul care voia să-ți arate că Pământul e plat a eșuat

Adeptul teoriei Pământului plat Mike „Mad” Hughes, care spunea că se va lansa în aer cu propria rachetă, a fost oprit. Experimentul lui, pe cât de îndrăzneț, pe atât de inutil, era, totuși, ilegal. 

Cascadorul Mike Hughes, 61 de ani, plănuia să zboare pe 26 noiembrie cu racheta personală la 548 de metri deasupra Pământului la viteza de 800 km/h.  Întregul proces avea să aibă loc deasupra orașului Amboy, din deșertul Mojave, California. Însă Hughes nu a reușit să își ducă la bun sfârșit misiunea.

Bărbatul a declarat pentru Washington Post că „Marele Tătic Guvernul” i-a pus în cale niște obstacole. Cei de la Bureau of Land Management au confirmat că nu există vreo înregistrare în care aceștia îi acordă lui Hughes permisiunea de a lansa racheta într-un spațiu public. Așadar, omul a decis să amâne data lansării și să mute locația.

Hughes se așteaptă să poată să se lanseze cu racheta marți. „Durează trei zile să pregătesc… Știți, nu e ușor pentru că nu trebuie să fie ușor”, a spus el pentru Washington Post. Samantha Storms, purtătoarea de cuvânt Bureau of Land Management, a spus că o persoană de la oficiul local l-a contactat după ce a văzut articolele despre lansare.

Se pare că Mike Hughes nu este la prima sa încercare de a se lansa în cer cu o rachetă făcută acasă. În 2014, s-a rănit grav din cauza forțelor gravitaționale și unei aterizări violente. Totuși, el a devenit un adept al teoriei Pământului plat abia recent. S-a străduit să strângă fonduri pentru cercetarea sa care să demonstreze teoria Pământului plat. Dacă lansarea lui de duminică ar fi fost posibilă și s-ar fi terminat cu bine, Hughes ar fi vrut să mai facă și alte lansări, la altitudini din ce în ce mai mari.

„Eu nu cred în știință”, a spus Hughes pentru the Associated Press. „Cunosc aerodinamica și dinamica fluidelor și cum se mișcă lucrurile în aer […]. Dar asta nu este știință, e doar o formulă. Nu este nicio diferență între știință și science fiction.”

Citește și:
Sursa: Gizmodo