Disney „șantajează” cinematografele care vor Star Wars The Last Jedi

Disney șantajează cinematografele care vor Star Wars The Last Jedi

Cinematografele care vor dori să aibă Star Wars The Last Jedi în ziua premerei, vor avea de respectat niște reguli nemaiîntâlnite din partea Disney.

Mai avem de așteptat mai bine de o lună până la premiera Star Wars The Last Jedi, dar Disney vrea să se asigure că încasările vor depăși toate recordurile din ultimii ani. În acest scop, a făcut deja investiții importante pe partea de marketing, a lansat două teasere, un trailer complet și un clip cu detalii de partea de producție. Pe lângă procedurile relativ previzibilă însă, același studio de producție a ajuns să impună niște reguli un pic absurde cinematografelor care vor să ofere spre vizionare pelicula în primele de la premieră.

Întregul set de circumstanțe ciudate a fost detaliat de cei de la Wall Street Journal. Momentan, nu este foarte clar dacă aceleași reguli vor fi valabile în fiecare colț al mapamondului sau doar în Statele Unite ale Americii. În orice caz, Disney a cerut cinematografelor o cotă mai mare din prețul biletelor, în contextul în care respectivele procente erau bătute în cuie de câteva decenii.

În mod uzual, casele de distribuție ale filmelor primesc 40% pentru filmele independente și 55% pentru majoritatea peliculelor de interes. În cazul unor producții cu bugete foarte generoase, precum Marvel sau DC, cifra ajunge până la 60% din valoarea biletelor. Niciodată nu a trecut de respectivul prag. Disney vrea 65% din bani.

Orice multiplex care vrea să aibă Star Wars The Last Jedi în cinematografe, trebuie să semneze că va reda timp de cel puțin patru săptămâni pelicula în cea mai mare sală. Pentru ca detaliile exacte ale înțelegerilor să nu fie făcute publice, contractele sunt semnate sub NDA și vin marcate cu filigram, pentru a fi identificate cu ușurință. Nici o formă de marketing a viitorului film nu poate fi folosită fără acordul explicit al celor de la Disney. Dacă cineva încarcă termenii înțelegerii, se va angaja să plătească alți 5% în plus pe lângă cei 65% menționați mai sus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: