Dezvoltatorii continuă să se îmbogățească din aplicații pentru iPhone, iar sumele sunt fabuloase

Dezvoltatorii continuă să se îmbogățească din aplicații pentru iPhone, iar sumele sunt fabuloase

Se credea că nu se mai fac atât de mulți bani din aplicații pentru iPhone, dar cei de la Apple tocmai au anunțat o serie de statistici atrăgătoare.

În continuare, numărul posesoriilor de iDevice-uri care descărcă aplicații este din ce în ce mai mare, iar dezvoltatorii au suficient de multe motive să se orienteze către platforma de mobile a gigantului din Cupertino. Ca întotdeauna, Apple își ia 30% din prețul fiecărei aplicații comercializate prin AppStore. Având însă în vedere că vorbim de 100 de miliarde de dolari în vânzări de la înființarea magazinului virtual, nici dezvoltatorii nu au de ce să se plângă.

Apple AppStore s-a înființat în 2008. La momentul respectiv, includea doar aplicații pentru iPhone, deoarece primul iPad s-a lansat în 2010. Între timp, utilizatorii tuturor dispozitivelor portabile, indiferent de platformă, au devenit dependenți de aplicații mobile, iar trendul descărcărilor de programe continuă să fie ascendent.

În comunicatul Apple accesibil la această adresă, se menționează foarte clar că descărcările de aplicații au crescut cu 70% în ultimul an. Dacă ne legăm doar de aplicațiile pentru conținut foto-video, acestea s-au descărcat cu 90% mai mult. Au facilitat obținerea acestor valori pasiunea internauților pentru partajat conținut online și calitatea foarte bună a camerelor de pe iDevice-uri.

Apple a micșorat anul trecut procentul pe care și-l asumă din valoarea abonamentelor pe care le realizează utilizatorii prin intermediul AppStore, dar doar după primul an. Astfel, inițial merg 30% din bani la Apple, după care cota scade la 15%, în timp ce 85% se duc la dezvoltator. Astfel de practici sunt menite să încurajeze cât mai mulți abonați la servicii precum Spotify, Netflix, YouTube sau Hulu să se aboneze prin intermediul Apple AppStore.

Acest anunț încurajator pentru dezvoltatori vine cu câteva zile înainte de WWDC 2017. Cea mai importantă conferință anuală a celor de la Apple va începe luni, iar noi vom detalia cele mai importante noutăți de la conferință.

Citește și: