Apple va lansa un nou tip de dispozitiv la WWDC 2017

Apple va lansa un nou tip de dispozitiv la WWDC 2017

Cu doar câteva zile înainte de Apple WWDC 2017, zvonurile nu par să mai contenească în ceea ce privește compania din Cupertino. Un nou tip de dispoztiv ar urma să fie lansat pe scena din San Jose. Este vorba de o boxă inteligentă bazată pe Siri care ar urma să concureze direct cu Amazon Echo și Google Home.

Chiar dacă se va lansa la evenimentul care urmează să debuteze în mai puțin de o sptămână, aceasta este așteptată să iasă pe piață la începutul toamnei următoare. Dacă până acum fanii Apple nu prea aveau de unde alege în ceea ce privește un hub central pentru ecosistemul de smart home, se pare că acest lucru se va schimba în bine. Până acum compatibilitatea avea de suferit deoarege Google Home sau Amazon Echo nu se înțelegeau prea bine cu asistentul personal al lui Apple, Siri.

Nu se știe încă numele dispozitivului care urmează să fie lansat de Apple în cadrul WWDC 2017 însă știm dă acesta va fucționa cu aplicația introdusă recent de compania din Cupertino pe iPhone-uri. Este vorba de HomeKit, care are rolul de a face mai ușoară interacțiunea cu sistemele inteligente din casă, permițând utilizatorului să controleze de la distanță luminile sau alt tip de dispozitive smart, notează Mashable.

Cu ajutorul gadgetului care urmează să fie lansat îi vom putea spune lui Siri să aprindă luminile, de exemplu. De asemenea, unul dintre vicepreședinții Apple, Phil Schiller, a spus că nu știe dacă noul gadget al gigantului din Cupertino va dispune și de un ecran, însă că el, personal, nu este un mare fan al lui Google Home sau Amazon Echo. Boxa cu Siri va fi diferită față de concurenții săi prin prisma faptului că va avea o tehnologie nouă de sunet virtual surround și că nu va duce lipsă de absolut nimic în ceea ce privește compatibilitatea și inegrarea cu celelalte dispozitive fabricate de Apple.

Citește și: