31 mai 2017 | 17:56

Apple WWDC 2017: Ce vrea să ne dezvăluie gigantul din Cupertino în cadrul conferinței

ACTUALITATE
Apple WWDC 2017: Ce vrea să ne dezvăluie gigantul din Cupertino în cadrul conferinței

Apple WWDC 2017 debutează pe 5 iunie la 20:00 ora României. Evenimentul anual care reunește angajații și dezvoltatorii independenți de software Apple are loc în San Jose, California. Chiar dacă evenimentul va fi centrat pe software, ne putem aștepta și la câteva surprize hardware din partea gigantului din Cupertino, cum s-a mai întâmplat de câteva ori în trecut. Evenimentul principal anual al Apple are loc în septembrie, însă nici Apple World Wide Developer’s Conference nu este de neglijat.

Apple WWDC 2017: La ce ne putem aștepta

Deși noile modele de iPhone-uri vor apărea la evenimentul din septembrie, vom afla, probabil, o mulțime de alte noutăți despre următorul sistem de operare care va ieși pe piață, și anume iOS 11. Zvonurile ne spun că Apple va scoate un mod full-dark pentru display, pentru a ajuta la autonomia bateriei. De altfel, vom avea parte de noutăți în ceea ce privește Siri și vom primi update-uri și la iMessage și FaceTime.

MacOS la evenimentul Apple

Nici sistemul de operare pentru desktop și laptop nu va fi ignorat la Apple WWDC 2017, compania din Cupertino luând în calcul să integreze aici din ce în ce mai multe feature-uri de pe iOS. Dacă anul trecut utilizatorii de Mac au primit o variantă de desktop a lui Siri, este de așteptat ca trendul acesta de coeziune a ecosistemelor diferite Apple să continue și în acest an.

De asemenea, nici WatchOS și TVOS nu vor fi neglijate în cadrul Apple WWDC 2017. Update-uri software la aceste două platforme vor fi, cel mai probabil, anunțate și în cadrul acestui eveniment iar zvonurile indică de multă vreme către lansarea unui modul de măsurare a glicemiei integrabil cu Apple Watch.  

Vom avea parte și de noutăți hardware la evenimentul Apple WWDC 2017?

Chiar dacă Apple WWDC 2017 este cunoscut drept un eveniment în cadrul căruia se prezintă software, de-a lungul timpului am mai primit și câteva surprize hardware precum Mac Pro sau chiar și iPhone 4. Și aici există speculații cum că am putea asista la lansarea unei noi game de laptopuri MacBook, cea actuală fiind destul de depășită în ceea ce privește specificațiile.

De asemenea, este de așteptat să-și facă apariția și un nou iMac, confirmat chiar de Apple pentru anul 2017. Nu se știe dacă îl vom vedea în cadrul Apple WWDC 2017 însă putem să sperăm. În plus, există zvonuri cum că Apple ar plănui să scoată un competitor pentru Amazon Alexa și să lanseze o boxă smart care să dispună de Siri.

Cum urmărim Apple WWDC 2017

Ca în cazul fiecărui eveniment Apple, WWDC 2017 va putea fi urmărit de pe orice device produs de compania din Cupertino chiar pe site-ul oficial dar și de pe sistemele Windows cu ajutorul browserului Microsoft Edge, notează Cnet.