Détour este un scurt metraj remarcabil filmat cu un iPhone

iPhone-ul este un smartphone foarte bun, dar nu te aștepți ca un scurt metraj precum Détour să fie filmat integral cu telefonul Apple

Cei de la Apple au reușit de multe ori de-a lungul anilor să fie creativi când vine vorba de promovarea celor mai noi creații din portofoliu. Din acest motiv, gigantul american s-a aflat în spatele unora dintre cele mai memorabile campanii de marketing. Mai multe personalități importante dintr-o varietate foarte mare de discipline și-au asociat numele cu brandul american.

De câțiva ani, Apple a început să publice reclame online și la TV în spatele cuvintelor Shot on iPhone. Acestea fac referire la faptul că, deși s-ar putea să mai fi fost folosite câteva gadgeturi în procesul efectiv de captură, diferite secvențe video sau fotografii, la bază, au fost imortalizate cu un smartphone Apple.

Cea mai nouă creație originală Shot on iPhone este un scurt metraj pe care îl poți vedea în întregime mai sus. Acesta a fost promovat intens în Franța, iar coloana sonoră este în franceză, deși am integrat mai sus o versiune cu o subitrare în engleză. Partea cea mai specială a întregii ecuații constă în faptul că a fost imortalizată folosind metoda Stop Motion. Aceasta se traduce prin imortalizarea folosind fotografii statice a fiecărui cadru din film, urmând ca rezultatul final să pară mai apropiat de o animație, decât de un film artistic.

Intitulat Détour, scurt metrajul de mai sus a fost realizat de la zero de către Michel Gondry. Numele s-ar putea să vă fie cunoscut datorită faptului că scenaristul a beneficiat de un premiu Oscar pentru Eternal Sunshine of the Spotless Mind, considerat unul dintre cele mai bune filme ale deceniului trecut. Printre celelalte creații ale sale, din fotoliul de scenarist sau regizor, se mai numără The Science of Sleep, Be Kind Rewind, The Green Hornet, The We and the I și Mood Indigo. Pe lângă Détour, același Michel Gondry a creat videoclipuri la piese aparținând lui Radiohead, Bjork, Beck, The Chemical Brothers și The White Stripes. Dacă te încântă clipul de mai sus, merită să arunci o privire și pe teaserul de mai jos care dezvăluie câteva momente din procesul de producție.

10:45 13.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video