20 iun. 2017 | 10:32

Apple a început să copieze de la Microsoft, conform unui director din Redmond

ACTUALITATE
Apple a început să copieze de la Microsoft, conform unui director din Redmond

Nu am mai văzut de mult timp dovezi ale rivalității dintre Apple și Microsoft, dar cele mai recente afirmații ofensatoare au venit de la un director din Redmond.

Piața de tablete se află de mult timp într-un trend descendent, la fel și vânzările de PC-uri. Din acest motiv, companiile din tech încearcă să-și diversifice portofoliul de produse într-un mod cât mai creativ. În același timp, dacă vezi că ceva funcționează la o companie concurentă, nu este deloc exclus să împrumuți rețeta în speranța ca va funcționa la fel de bine și la tine.

Vizavi de acest tip de gesturi, Ryan Gavin de la Microsoft nu s-a sfiit să afirme într-un interviu pentru Business Insider că Apple a copiat destul de mult de la compania pe care o reprezintă. ,,Gândește-te, dacă noi ne-am fi luat după Apple, nu am fi creat produse precum Surface Pro sau Surface Book.” Managerul General al diviziei Surface din cadrul Microsoft a insistat pe faptul că gigantul din Redmond niciodată nu și-a creat liniie de produse pornind de la Apple. ,,Am învățat și ne-am perfecționat produsele din categoria 2 în 1 deja de câțiva ani, dar când Surface s-a lansat inițial, toată lumea a fost sceptică, inclusiv ei. Ulterior, ne-au urmat, iar iPad Pro este un exemplu clar al acestui lucru.”

Pe de o parte, ideea de a lansa dispozitive hibride menite să se preteze într-o varietate foarte mare de scenarii este departe de a fi nouă și nu a venit neapărat de la Microsoft. În altă ordine de idei însă, până când compania fondată de Bill Gates nu a înregistrat un succes considerabil cu seria Surface, Apple nu ar fi lansat niciodată o tabletă cu stylus și nici nu ar fi pus atât de mult accent pe dock-ul propietar cu tastatură dedicat respectivei tablete. În final, este destul de greu de spus cine a copiat de la cine, dar cuvintele lui Ryan Gavin de la Microsoft nu trebuie trecute cu vederea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele