Vedeta reclamelor Apple promovează telefoane Huawei

Cei de la Huawei au lansat câteva reclame noi cu Justin Long în rolul principal, același actor care în urmă cu aproape un deceniu era imaginea Apple

În urmă cu aproape 10 ani, gigantul din Cupertino a creat o campanie formată dintr-o serie stufoasă de reclame difuzate în perioada 2006 – 2009. Au fost în număr de 66 și multe dintre ele au ajuns să fie dublate pentru a fi difuzate într-un număr cât mai mare de țări. Campania purta numele de Get a Mac, iar în cadrul reclamelor, Justin Long interpreta rolul unui Mac eficient, relaxat și sigur, în timp ce John Hodgman era întruchiparea unui PC cu o serie de probleme.

Dacă nu ați avut o fascinație pentru Mac-uri în acea perioadă, este puțin probabil să vi le aduceți aminte, dar în mintea multora, imaginea lui Justin Long este asociată implicit cu Apple. Se pare însă afinitatea actorului tocmai a fost cumpărată de către Huawei.

Mac Guy, cum era numit în clipurile de promovare create de Apple, tocmai a început o campanie de promovare pentru produse Huawei. Una dintre cele mai importante companii de tech din China, Huawei și-a concentrat atenția în mare parte pe smartphone-uri. Se pare însă că în viitorul apropiat vrea să facă valuri și prin producția de PC-uri. Mai multe decât atât, face investiții impresionante în realizarea unei rețele de distribuție care să-i permită să comercializeze respectivele sisteme în Europa și Statele Unite.

Tocmai din acest motiv, imaginea lui Justin Long asociată cu comercializarea de PC-uri s-ar putea să aibă un impact major asupra celor care își aduc aminte cu drag de vechile reclame Apple. Pentru prima oară, actorul a apărut într-o reclamă Huawei la CES 2017 luna trecută. Alte două clipuri de promovare le vedeți asociate acestui material. Scopul este promovarea noilor ultraportabile Huawei MateBook. Merită reținut că singura referință către vechea campanie de promovare realizată de Long pentru Apple este una destul de abstractă. ,,Am o tonă de experiență în tech”, spune actorul înainte să-și continue discursul.

Alexandru Puiu
11:53 02.02.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video