Dell XPS 13: cel mai subțire și ușor laptop devine hibrid în 2017

Dell XPS 13: cel mai subțire și ușor laptop devine hibrid în 2017

Dell XPS 13 era oricum unul dintre cele mai atrăgătoare notebook-uri din lume, dar upgrade-ul introdus în 2017 s-ar putea să-l facă și mai tentant.

În continuare vedem o scădere accelerată a vânzărilor din domeniul computerelor, dar asta nu înseamnă că producătorii se descurajează când vine vorba de lansarea unor noi modele. Dell a rupt gura târgului în urmă cu câțiva ani la momentul lansării Dell XPS 13.

Modelul lansat anul acesta păstrează o mare parte dintre particularitățile de design ale variantei clasice, dar reușește să iasă în evidență și să fie original prin câteva superlative absolute. Înainte de orice, merită reținut că acestea este cel mai subțire laptop de 13 inci din lume, la doar 13,3 milimetri grosime în cel mai gros punct și cel mai ușor cu o greutate de aproximativ 1,22 kilograme. Ca și comparație, HP Spectre X360, vechiul lider în domeniu are 13,8 milimetri grosime și 1,29 kilograme.

Noul Dell XPS 13 a ajuns din greșeală pe internet în urmă cu câteva zile pe site-ul Dell, dar tocmai a fost confirmat oficial și va putea fi testat de curioși în cadrul CES 2017, înainte cu câteva zile de a ajunge în magazine. Acesta este primul XPS 13 ce poate fi rabatat la 360 de grade și transformat în tabletă datorită unui nou tip de balamale. În continuare, datorită tehnologiei InfinityEdge, rama este aproape inexistentă, la 5,2mm grosime pe trei dintre cele patru laturi.

În funcție de buget, puteți opta pentru un Dell XPS 13 cu o rezoluție Full HD 1080p sau QuadHD+ – 3200 x 1800 pixeli. Partea de procesare este asigurată de un Intel Core i5 sau Core i7 de generația a șaptea, până la 16GB RAM și un SSD cu o capacitate de până la 1TB. Merită reținut că designul nu include nici un ventilator, deci ar trebui să fie foarte silențios indiferent de scenariile de utilizare.

Conectica noului Dell XPS 13 nu este foarte stufoasă, dar aveți două porturi USB 3.0 de format USB Type-C, dintre care unul este compatibil cu Thunderbolt 3.0. Portul Thunderbolt este folosit și la încărcarea sistemului, iar dacă vreți să folosiți două monitoare externe 4K, poate trimite conținut video către amândouă. Inclus în pachet este și un adaptor de la USB-C la USB-A pentru a vă folosi perifericele clasice, precum un stick USB sau hard disk extern. Prețul de start pentru noul Dell XPS 13 este de 1000 de dolari și ar trebui să ajungă în magazine în prima parte a acestei luni.

Sursa: Engadget