Dell XPS 13 în versiunea ”rose gold” e spectaculos de frumos

Dell XPS 13 în versiunea ”rose gold” e spectaculos de frumos

Dacă țineți neapărat să nu vă investiți banii într-un MacBook, cel mai nou Dell XPS 13 ar putea fi cel mai atrăgător sistem cu Windows.

Au trecut deja câțiva ani de când am vorbit prima oară de Dell XPS 13, dar sistemul cu o ramă aproape inexistentă reușește să atragă atenția publicului larg prin prisma actualizărilor constante de configurație hardware. Nici finisajele de design nu trebuie trecute cu vederea, dar punctul forte al cel mai nou Dell XPS 13 ar putea fi opțiunea de achiziție în rose gold, o aliniere la pretențiile inițiate de Apple cu al său MacBook de 12 inci.

Trecând însă peste detaliile de fond, acesta este un laptop cu mult prea puține elemente ce pot fi reproșate. Construit în jurul unor procesoare Intel Core de generația a șaptea, se poate spune că acest upgrade de performanță era aproape previzibil. Nu de alta, dar în timp ce Intel se mândrea cu consumul redus de energie al noilor SoC-uri, Dell a materializat acele afirmații într-un produs comercial. În definitiv, este aproape absurd să vorbești de un notebook care în scenarii comune de portabilitate sare până la 22 de ore și 21 de minute departe de priză. Pentru browsing pe Netflix, 13 ore ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru a lăsa cu gura căscată orice utilizator de notebook, indiferent de producător.

În rest, performanța versiunii de Dell XPS 13 în care vă investiți banii depinde de buget. Același sistem din punct de vedere estetic, poate fi achiziționat cu un Intel Core i3, i5 sau i7. Ca dotări standard mai aveți incluse în pachet un port Thunderbolt 3 pentru conectarea simultană la două monitoare cu rezoluție nativă, Killer WiFi și cea mai nouă versiune de Bluetooth.

Prețul de start pentru un Dell XPS 13 este de 800 de dolari pentru versiune Full HD cu Core i3, 4GB RAM și un SSD de 128GB. Un upgrade la un procesor mai puternic, 16GB RAM și un display cu o rezoluție nativă de 3200 x 1800 sare cu ușurință de 1200 de dolari, mai ales dacă vă încântă modelul cu rose gold. Capacitatea maximă de stocare achiziționabilă este de 1TB SSD.

Sursa: Engadget