De ce avem gene și ce utilitate au ele

De ce avem gene și ce utilitate au ele

Genele sunt acele fire de păr care înconjoară ochiul și ale căror sens nu îl înțelegem pe îndelete, dar un experiment științific ne-ar putea oferi răspunsurile de care avem nevoie.

Am tratat în trecut problema părului de pe corp și utilitatea pe care acesta o are, dar problema genelor este una mai specială și merită un articol separat.

Un grup de cercetători de la Institutul de Tehnologie din Georgia a vrut să înțeleagă funcția genelor și utilitatea pe care ele o au pentru speciile de mamifere. Drept urmare, aceasta s-a folosit de genele false și de un tunel mic de vânt. Specialiștii au testat trei tipuri diferite de gene false: cele care sunt comercializate și realizate din păr uman, de unele realizate dintr-o meșă sintetică și de un inel impermeabil din hârtie, conform Popular Science. 

În interiorul fiecărui inel din hârtie se afla un disc din aluminiu, cu profunzimea de patru milimetri. Cercetătorii au umplut aceste discuri cu apă pentru a simula suprafața globului ocular, iar apoi, într-un tunel de vânt, aceștia au suflat aer timp de zece minute spre acestea, în timp ce o altă ustensilă măsura evaporarea apei din discul umplut cu apă.

Deși în cazul discului de hârtie impermeabil evaporarea apei s-a produs într-o foarte mică măsură, acesta obstrucționa și foarte mult vizibilitatea celui care l-ar fi purtat. Dintre toate opțiunile care i-ar permite unei creaturi să vadă, genele umane au funcționat cel mai bine..

Prin intermediul unui alt test, cercetătorii au descoperit că genele sunt utile pentru sănătatea ochiului uman. Ele protejează de murdărie, polen și de alte particule care altfel ar intra în globul ocular, afectând vederea privitorului. Genele, în mod normal, independent de densitatea și lungimea lor, reduc cu 50% depozitarea particulelor pe ochiul uman, însă, în mod evident, cei care sunt bucuroșii deținători ai unor gene mai lungi vor avea parte de o protecție și mai mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: