Problema globală a polenizării se va remedia cu drone albine

Problema globală a polenizării se va remedia cu drone albine

Populația globală de albine este în continuă descreștere deja de câțiva ani, iar soluția găsită de o studentă la problema polenizării implică drone albine.

Prezența albinelor pe glob este una foarte importantă. Acestea facilitează dezvoltarea și multiplicarea unui număr important de plante prin intermediul polenizării. Un studiu simplu realizat în Statele Unite a ajuns la concluzia că albinele facilitează prin polenizare dezvoltarea unor recolte în valoare de 15 miliarde de dolari. Mai important decât faptul că generează miere și ajută la prevenirea dispariției unor plante este că trebuie să ne asigurăm că nu vor dispărea în timp din cauza încălzirii globale și a poluării.

Ca o soluție pe termen lung la problema populației de albine aflată în descreștere, o studentă a apelat la o soluței hi-tech. Proiectul s-a desfășurat în cadrul Colegiului de Artă și Design Savannah din Georgia, Statele Unite. Conform celor de la CNN Tech, studenta care a venit cu ideea materializată în imaginile alăturate poartă numele Anna Haldewang.

Pentru că nu putea să definească micile zburătoare ca fiind drone albine, aceasta le-a denumit Plan Bee. Trecând însă peste inspirația vizuală din zburătoarele cu negru și galben, Plan Bee face o treabă foarte bună de a poleniza recoltele și plantele sălbatice. Prin intermediul unor cavități aflate la baza structurii din plastic stochează polenul florilor cu care intră în contact. În momentul în care se apropie de o altă floare, eliberează respectivul polen.

Înainte să ajungă la acest design destul de simplu, Anna a declarat că au fost necesare aproximativ 50 de iterații cu diferențe mai mici sau mai mari. Modelul final are un farmec aparte, dar și o utilitate. În momentul în care îl întorci cu elicele în jos, pare a fi o floare. Ideea era să realizeze un gadget care combină utilul cu un omagiu dedicat florilor și albinelor.

Momentan, proiectul se află într-un stadiu incipient de dezvoltare, dar se vehiculează că va ajunge pe piață în aproximativ 2 ani într-o formă finală.

plan-bee

Citește și:
Etichete: