Un nou sistem optic permite robotilor miscarea „globului ocular”

, 09 Iul, 09:00

Georgia Tech

Un grup de cercetatori de la Georgia Tech a realizat ceva incredibila, cu aplicabiliate si repercusiuni in foarte multe domenii.

Pentru prima oara, a fost simulata miscarea muschilor din jurul si din spatele ochiului cu scopul imbunatatirii semnificative a sistemului optic al unui robot. O astfel de tehnologie va ajuta la crearea de echipamente robotice mai sigure si la interactiunea intr-un mod mult mai eficient cu streamul video generat de un robot. In plus, dezvoltarea si imbunatatirea acestui sistem permite o intelegere mult mai buna a sistemului optic uman si a elementelor biologice care ne permit sa vedem.

Pentru atingerea performantei actuale, s-a folosit un actuator piezoelectric celular a carui tehnologie a fost inspirata de factori biologici. Legat de acest aspect, cercetatorul Joshua Schhultz a afirmat: „Actuatorul dezvoltat in laboratorul nostru integreaza multe elemente specifice muschiului biologic, mai ales o strctura celulara.” Avand in vedere ca in cazul ochiului uman muschii implicati in miscarea globului ocular sunt ghidati de impulsuri neurale, acest aspect era cel mai important de reprodus.

Luan in calcul avantajele perfectionarii unei astfel de tehnologii, pe un ton optimist Schultz a afirmat „La un momentdat actuatorii pe care ii dezvoltam vor fi folositi pentru a reproduce chinetica si performanta ochiului uman.” Daca sunteti fascinati de acest subiect, o mare parte din cercetare este surprinsa intr-o lucrare publicata pe website-ul Georgia Tech.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Iarasi aveti greseli in text…

Penibil.

Alexandru Puiu

Penibil este sa faci un comentariu in care sa nu spui nimic constructiv si, mai rau decat atat, esti rautacios. Ai o problema sau observi o greseala, ne-o sesizezi cu un pic mai multe detalii, context in care se va si remedia respectiva greseala si vom face si tot posibilul ca ea sa nu se repete in viitor. In cazul comentariului tau „penibil”, acest lucru nu se va intampla.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail