18 iul. 2017 | 10:13

Cum salvezi pagini web pe iPhone pentru a le accesa offline [VIDEO]

TUTORIALE
Cum salvezi pagini web pe iPhone pentru a le accesa offline [VIDEO]

La ora actuală, nu mai avem probleme atât de mari cu traficul de date pe mobil, dar tot ar fi bine să ai în vedere cum salvezi pagini web pe iPhone.

Tarifele de roaming au scăzut teribil în ultimul an și cei mai mulți dintre noi au acces constant la internet pe mobil. Doar cei de la Digi mai pot întâmpina probleme semnificative cu costurile suplimentare în momentul în care abuzează de datele celulare în Uniunea Europeană. În același timp însă, în frumoasa noastră țară, există în continuare foarte multe zone fără semnal la telefon. Dacă parcurgi un drum de la Brașov la București, vei fi uimit de zonele în care nu poți purta o convorbire telefonică, iar de streaming pe internet nici nu încape vorba.

Din aceste motive, în continuare este foarte important să știi cum salvezi pagini web pe iPhone pentru a le accesa atunci când ești offline. În urmă cu câteva zile, detaliam cum descarci clipuri de pe Netflix pentru a-ți potoli setea de filme în deplasare. Rămâne să ai în vedere cum îți potolești setea de lectură atunci când rămâi fără internet.

Există foarte multe aplicații de iOS care îți fac viața mai ușoară atunci când te-ai decis că vrei să înveți cum salvezi pagini web pe iPhone. Din fericire, pe lângă toate acestea, cei de la Apple oferă o soluție nativă. Este suficient să intri în Safari și să accesezi pagina web care te interesează. Dacă vrei să fie disponibilă și atunci când nu ai internet, apasă în bara de jos pe butonul de partajare cu vârful de săgeată în sus care iese dintr-un pătrat. Dintre opțiunile disponibile, alege Adaugă în lista de lecturi. Imediat după, navighează câteva momente pe pagină, până în capătul de sus și de jos. Pagina efectivă se salvează în fundal în doar câteva secunde, fără reclame, animații complexe sau clipuri video. Vorbim doar de text și poze.

Pentru a accesa o pagină din lista de lectură atunci când nu ai internet, intră din nou în Safari. Din bara de unelte din partea de jos a paginii principale, apasă pe cartea deschisă și fă un al doilea tap pe ochelarii din partea de sus. Acolo vei vedea toate paginile salvate în Reading List sau Listă de lecturi. Alege-o pe cea pe care ți-o dorești și vei vedea că se încarcă perfect.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele