RCS & RDS a primit acordul ANCOM pentru a aplica suprataxe de roaming

RCS & RDS a primit acordul ANCOM pentru a aplica suprataxe de roaming

Odată cu intrarea în vigoare a noilor taxe de roaming, RCS & RDS a solicitat către ANCOM posibilitatea de suprataxare.

RCS & RDS a fost singurul dintre cele patru nume mari de pe piața din România care a solicitat posibilitatea de aplicare a unor suprataxe de roaming, iar răspunsul celor de la ANCOM a venit astăzi, fiind unul afirmativ.

Astfel, clienții care folosesc roamingul de la Digi Mobil vor putea fi suprataxați de către operator atunci când folosesc serviciile telecom în UE, dar și în SEE. Conform ANCOM, există o plafonare a suprataxelor, acestea fiind menite să permită doar recuperarea costurilor de roaming. În plus, acestea devin valabile începând de astăzi, 30 iunie 2017. De asemenea, perioada maximă pentru care suprataxarea poate fi aplicată este de 12 luni.

RCS & RDS: Care sunt suprataxele de roaming pentru clienții Digi Mobil

Conform comunicatului dat de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, suprataxele maxime pe care compania RCS & RDS le poate aplica sunt următoarele:

  • – 0,031 euro/minut, pentru apeluri efectuate;
  • – 0,0108 euro/minut, pentru apeluri primite;
  • – 6,37 euro/GB, pentru consumul de date efectuat între 30 iunie și 31 decembrie 2017;
  •  – 4,9 euro/GB, pentru consumul de date efectuat între 1 ianuarie și 30 iunie 2018;

De la primul minut sau de la primul MB se plătește doar suprataxa, în limita minutelor naționale sau a traficului de internet inclus.

Cu toate că apare această suprataxare, ANCOM spune că prețurile plătite de clienți vor fi cu 38% mai mici pentru apelurile efectuate și cu 87% mai mici pentru traficul de internet, comparativ cu tarifele plătite între 30 aprilie 2016 și 14 iunie 2017.

Măsura de implementare a suprataxei de roaming este disponibilă operatorilor care practică tarife mici pe piața națională, fapt care nu le-ar permite să susțină serviciul de roaming cu noile tarife aprobate la nivel european.

Citește și: