09 iun. 2017 | 21:00

Cum dictezi mesaje pe Android în loc să le tastezi în câțiva pași simpli [VIDEO]

TUTORIALE
Cum dictezi mesaje pe Android în loc să le tastezi în câțiva pași simpli [VIDEO]

9Este foarte simplu să începi să vorbești cu telefonul, dar cel mai util ar fi să știi cum dictezi mesaje pe Android.

Majoritatea producătorilor de smartphone-uri promovează intens în ultima perioadă asistenți virtuali. Indiferent dacă vorbim de Siri pe iPhone sau Google Assistant pe majoritatea telefoanelor cu Android, acestea reprezintă o soluție foarte eficiență de a executa câteva comenzi vorbite. Este suficient să zici câteva asocieri de cuvinte cheie precum Hey Siri sau Hey Google și poți începe să-ți formulezi cererea chiar și dacă te afli în celălalt colț de cameră.

Cea mai mare problemă a asistenților virtuali actuali are legătură cu faptul că nu suportă limba română. Dacă te-ai decis însă că vrei să vorbești cu smartphone-ul din buzunar în limbaj autohton, o poți face prin dictarea unui mesaj sau a unui email. Practic, oriunde ai o tastatură afișată pe ecran, ai posibilitatea să dictezi linii de text. Nu contează dacă ești în WhatsApp, Chrome sau aplicația ta favorită de luat notițe.

Dacă te-ai decis că vrei să înveți cum dictezi mesaje pe Android, trebuie să aî în vedere un lucru. Acest sistem funcționează prin intermediul un sistem creat de Google ce operează în fundal. Aceste detaliu este relevant pentru că nu contează tastatura virtuală pe care o folosești sau pe care ți-ai instalat-o din Google Play, dictarea funcționează în orice circumstanțe. Tocmai din acest motiv, am făcut tutorialul folosind Swiftkey, pentru a se vedea că nu este fundamental să fii utilizator de Gboard sau orice altă tastatură virtuală.

Procesul de activare al dictării pe Android implică să intri la Settings sau Setări, la secțiunea Setări Avansate. Atinge opțiunea Limbă și metodă de intrare și, un pic mai jos, fă un tap pe Tastatură Curentă sau Current Keyboard. Apasă pe Alegeți tastaturi în dreapta jos și bifează Google Tastare vocală. Revino la meniul anterior și apasă pe Google Tastare vocală. Asigură-te că prima opțiune din această fereastră este română. Debifează Blocați cuv. jignitoare dacă știi că vorbești mai colorat în cele mai multe mesaje pe care le redactezi. Tastatura implicită poate rămâne neschimbată, indiferent care este aceasta, Gboard, Swiftkey, Flesky și nu numai.

Din acel moment, în orice fereastră în care poți tasta câteva rânduri de text, apasă pe microfonul din stânga jos pe tastatura virtuală sau ține apăsat pe tasta pentru emoticoane pentru a dezvălui microfonul care ne interesează. Apasă din nou pe microfon dacă ai terminat de dictat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele