Cum dezactivezi serviciile de localizare la Android în fiecare aplicație [VIDEO]

Având în vedere numărul foarte mare de aplicații care îți accesează locația, ar fi bine să știi cum dezactivezi serviciile de localizare la Android.

Există o diferență foarte mare între modul în care iOS și Android alocă aplicațiilor instalate acces la diverse permisiuni. Fiecare dintre ele vine cu avantajele și dezavantajele sale. În timp ce pe un iPhone poți dezactiva accesul la serviciile de localizare la cinci sau zece aplicații dintr-un foc, pe Android, te duci la fiecare aplicație în parte.

Avantajul mecanismului dezvoltat de Google este că ți-e mult mai ușor să-ți dai seama dacă o aplicație reprezintă un pericol. Dacă un program de vreme probabilă are nevoie de acces la contacte, locație, mesaje, cameră și microfon, ar trebui să-ți faci griji.

Cel mai bine ar fi să știi cum dezactivezi serviciile de localizare la Android atunci când te supără un program sau afli de un scandal. Un astfel de exemplu a ajuns online în urmă cu câteva săptămâni, când a ieșit la iveală că AccuWeather îți vindea informațiile de locație unei companii specializate în personalizarea reclamelor.  Partea bună este că respectiva situație a vizat doar posesorii de iPhone, dar asta nu înseamnă că utilizatorii de Android nu sunt expuși la riscuri similare.

Ideal ar fi să fii foarte precaut în momentul în care îți dai acordul la permisiuni la prima rulare a unui program pe Android. Astfel, poți preveni eventuale riscuri. În același timp, dacă ai activat accesul la locație din greșeală sau te-ai răzgândit între timp, îl poți dezactiva per aplicație din Settings sau Setări.

Trebuie doar să intri în secțiunea Aplicații din meniul principal de configurare al telefonului și să cauți în listă aplicația care te interesează. În noua fereastră, accesează secțiunea permisiuni și debifează Locație. Repetă procedura pentru toate programele instalate care vrei să nu mai știe unde ești.

17:00 19.09.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video